Hjerte Bypass procedurer

05/24/2010 by admin

Definition

Hjerte bypass procedurer, også kendt som koronar bypass operationer eller koronar bypass grafts (CABGs), giver din kirurg for at oprette en anden vej rundt blokeret koronararterier ved podning nye blodkar i deres sted. Hun kan bruge vener eller arterier fra dit bryst, ben eller arm under proceduren. Typisk, kirurgen erstatter tre eller fire kranspulsårerne ad gangen i en procedure kaldet tredobbelt eller firedobbelt omgå.

Under et hjerte bypass procedure, en hjerte - lunge maskine bruges til at stoppe dit hjerte fra slå, skabe en ublodig for kirurgen og aflede strømmen af blod, indtil den nye bypass er på plads. Hjerte - lunge maskine, også kaldet en pumpe, tager over fra dit eget hjerte og lunger ved at pumpe iltet blod i hele din krop.

Hvordan hjerte Bypass virker

Kranspulsårerne er blodkar, der dækker overfladen af hjertet og levere ilt og næringsstoffer til den glatte muskulatur i hjertet. Koronararteriesygdom (CAD), ellers kendt som iskæmisk hjertesygdom, efterlader indskud kendt som plak på væggene af disse blodkar. Over tid, kan en koronararterie blive enten delvist eller helt blokeret, bremse eller endda standse blodforsyningen til området af hjertemusklen det tjener. Når du udøve eller anstrenge dig på andre måder, du har brug for mere ilt-rige blod til at flyde til dit hjerte. Når en koronararterie er beskadiget og kan ikke give dette blod, kan du have brystsmerter og åndenød. Hvis manglen ilt er stor nok eller varer længe nok, kan du have et myokardieinfarkt eller hjerteanfald.

Hjerte bypass procedurer tillader kirurgen at anvende blod fartøjer fra andre steder i kroppen til at oprette nye ruter for blodet at flyde til beskadiget hjerte væv. I stedet for at påberåbe sig den blokeret koronararterie for næringsstoffer og ilt, modtager hjertemusklen dem gennem den nye blodkar. De beskadigede celler heler ikke, men en vellykket hjerte bypass proceduren vil forbedre din livskvalitet og fremme en mere aktiv livsstil.

At holde dit hjerte sundt

Mens hjerte bypass procedurer gør et godt stykke arbejde med at levere iltet blod til tidligere beskadigede dele af hjertet, rette ikke de det underliggende problem. Der er et antal modificerbare livsstilsfaktorer, der kan påvirke din risiko for gentagne koronararterie blokeringer. For at hjælpe med at holde din kranspulsårerne sund og undgå yderligere hjerte bypass operation, holde sig til en hjerte-sund kost og få regelmæssig aerob motion. Også fjerne CAD risikofaktorer som rygning, forhøjet blodtryk, højt blodsukker og højt kolesteroltal.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com