Puls & oximetri oplysninger

12/10/2011 by admin

En puls omtales ofte som en puls og er målt ved antallet af gange hjertet slår i ét minut. Dette tal vil typisk øge med anstrengelse og mindske når de hviler. Oximetri er simpelthen en måling af mængden af ilt i blodet på ethvert givet tidspunkt.

Puls afgiftsniveauer

Cleveland Clinic forklarer ændringen i puls, når du bliver mere aktiv som behovet for mere ilt-rige blod af hele kroppen som du motionerer. Hjertet satserne varierer fra person til person, men der er generelle retningslinjer, som en typisk puls skal passe ind i til. Sund pulse priser i spædbørn yngre end 1 i at -10 skal have en hvilepuls på 100 til 120 BPM. Den hvile puls for børn aldre 11 til 15 bør forblive mellem 70 og 100 BPM, og pulsen for voksne alder 18 og ældre skal være hvor som helst mellem 60 og 100 BPM i hvile.

T få en nøjagtig måling af din højeste normale puls under fysisk aktivitet, American Heart Association siger at trække din alder fra 220. For eksempel hvis din nuværende alder 45, din maksimumpuls ville være 175 BPM.

Pulsen punkter

Der er seks steder på kroppen, hvor en arterie ligger tæt på huden, så du kan mærke din puls. Disse er din hals, temple, håndled, lysken, indvendige side eller toppen af dine fødder, eller på ryggen af dit knæ. Måler puls på håndled og hals er de to mest almindelige steder hen til indskrive nemlig en puls.

Sådan måler puls priser

For at måle din puls på dit håndled, sætte din midten og indeks fingre på undersiden af den indsigende håndled sideløbende tommelfinger. Tryk på fingrene ned fast og fast, indtil du føler at slå under dine fingerspidser. For at måle puls i halsen, placere din midten og indeks fingre på den ene side af halsen i blød, hule området nedenfor og mellem Hagen og bagsiden af din kæbeknoglen. Tryk på, indtil du kan føle pulsen på dine fingerspidser.

Når pulsen er blevet placeret, hold og tælle beats i 30 sekunder og derefter ganger dette antal med 2. Dette nummer er din puls målt i slag pr. minut.

Oximetri

Oximetri refererer til procentdelen af ilt transporteres gennem blodårerne i dit blod. Dette kaldes også iltmætning og er ofte skrevet som SpO2. Hver hæmoglobin molekyle er kan transportere op til fire iltmolekyler på én gang. Hvis 100 af din hæmoglobin molekyler transporterer fire iltmolekyler hver, ville det være din iltmætning på 100 procent. Hvis de kun transporterer 375 total, ville så din oxygen mætning niveau være 93 procent. I matematiske termer, det ville bryde som 375 / 400 = 0.9375 x 100 = 93%.

Måling af ilt i blodet

En enhed kaldet en pulsoximeter, mere almindeligt kendt som en puls ox, bruges til at måle dette beløb ved hjælp af en ikke-invasiv sonde, der skinner infrarød belysning gennem en finger, tå eller øreflip. Mængden af ilt i blodet vil påvirke blodet farve, så den infrarøde højre gør en læsning baseret på farven på blod i arterierne. Selv om der er ingen nøjagtige mål i procent, siger PulseOx.info, at en sund voksen bør forventer at have en puls oximeter læsning af 95 procent til 99 procent


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com