Rooibos fordele & anvendelser

07/15/2011 by admin

Rooibos fordele & anvendelser

Rooibos, også kendt som "Red Bush" te, er en urte te hjemmehørende i Sydafrika. I modsætning til de fleste te (såsom sort, grøn og oolong), der kommer fra camellia planter, kommer rooibos fra Aspalathus linearis plante. Dens blade er grøn, men når oxideret blade turn rød, giver te et karakteristisk udseende. Den primære anvendelse af denne urt er brygget kaffe, som har en bred vifte af sundhedsmæssige fordele.

Naturligt koffein fri

Rooibos te er naturligt koffein fri, hvilket betyder at du kan drikke en kop før sengetid uden at bekymre sig, at det vil holde dig vågen. Da det mangler koffein, personer med hjerte betingelser og vordende mødre kan trygt drikke denne te.

Godt for huden

Rooibos te indeholder en bred vifte af antioxidanter og flavonoider, herunder alpha hydroxy syre, som hjælpe kontrol frie radikaler i kroppen. Frie radikaler kan føre til for tidlig ældning af huden, så denne te kan hjælpe med at holde din hud ser unge. Denne fordel gælder drikker te, men du kan også anvende te direkte på huden; mange mennesker hævder, at når det bruges på denne måde, te hjælper forebyggelse og behandling af acne, solskoldning og eksem.

Lindrer kramper og kolik

Undersøgelser tyder på, at rooibos indeholder en antispasmodic agent, der kan hjælpe med at lindre kramper og slappe muskler. Mange mødre bruger denne egenskab af te for at lindre kolik og mave ubehag i deres spædbørn ved at blande te med mælk og flaske-fodring det til deres børn. De lindrende egenskaber af te kan også passere langs gennem modermælken.

Vitamin og Mineral rig

Rooibos te indeholder en lang række vitaminer og mineraler til at holde kroppen sund. Disse omfatter jern, som forhindrer anæmi; calcium, mangan og fluor i stærke tænder og knogler; og zink, kobber, magnesium og kalium, som er alle vigtige mineraler er nødvendige i hele kroppen.

Andre fordele

Sammen med de fordele, der er beskrevet ovenfor, tyder nogle undersøgelser og sydafrikanske tradition at rooibos har endnu mere nyttige kvaliteter. Sammen med andre typer af te indeholder rooibos polyfenoler, vist sig at have anticarcinogenic, anti-inflammatoriske og antivirale egenskaber. Rooibos kan hjælpe lindre søvnløshed og hjælpe med at lindre høfeber og astma. Endelig, rooibos er meget lav i oxalsyre, et stof, der kan forårsage problemer for mennesker med nyresten, så dem, der lider af dette problem kan drikke det sikkert.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com