Hvad er betydningen af forskning i stamceller?

01/27/2012 by admin

Stamcelleforskning er en form for medicinsk forskning, der bruger stamceller til at udvikle helbredelsesmetoder for sygdomme og vokse væv for organer. Stamcelleforskning er kontroversielt, fordi det nogle gange, men ikke altid indebærer brug af embryoner.

Stamceller

Stamceller er i stand til at slå til nogen form for celle. Embryonale stamceller er fundet i embryoner og navlestrengsblod. Voksne stamceller, også kendt som ikke-embryonale stamceller, er fundet i små mængder i menneskelige organer.

Embryonale stamceller

Embryonale stamceller har ubegrænset mulighed for at slå til nogen form for humane celle. Som et resultat, de er i stand til at regenerere skader og i sidste ende kan bruges til at konstruere væv anvendes til fremstilling af nye organer. Mens mange er bekymrede over, at embryonale stamceller fra aborterede fostre, i virkeligheden, kommer mange fra æg befrugtet uden for en kvindes krop.

Voksne stamceller

Voksne stamceller har allerede været brugt til at helbrede en lang række kræftformer, autoimmune sygdomme, hjerte sygdomme, immundefekt og anæmi.

Support

Stem cell research fortalere mener, at denne form for videnskabelig undersøgelse vil give vigtig viden om den menneskelige krop. Også, nogle mennesker går ind for brugen af aborterede fostre til forskning i stamceller, siger, at fostrene vil bortskaffes alligevel. Også, æg, der blev udvundet af par til in vitro-befrugtning, men aldrig brugt har været ansat i stamcelleforskning.

Oppositionen

Nogle modstandere bekymre sig, at stamcelleforskning vil føre til videnskabsfolk kloning af mennesker. Andre mener, at destruktionen af embryoner er uetisk.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com