Hvordan man genkender Dupuytrens kontraktur

10/06/2011 by admin

Hvordan man genkender Dupuytrens kontraktur

Dupuytrens kontraktur, også kaldet Dupuytrens sygdom, er en progressiv fortykkelse og stramning af bindevæv i håndfladen. Som det skrider frem, knuder form og blive snore, som i sidste ende trækker fingrene i en bøjet stilling. Ledninger typisk påvirker ring og pinky fingrene, men kontraktur kan udvikle under enhver finger. Det opstår oftest hos mænd over 50 år, og årsagen er ukendt. Med tiden forårsager Duputrens sygdom betydelig kontrakturer af de berørte fingre, udelukker aktiviteter, der kræver lige fingre som rystende hænder eller at nå ind i en lomme. En læge skal diagnosticere denne betingelse, men flere indikatorer peger på Dupuytrens kontraktur.

Instruktioner

• Se på huden på håndfladen en tomme under bunden af fingrene og i bunden af tommelfingeren. Tidlig Dupuytrens sygdom forekommer som en smertefri klumper eller knude på disse områder. Tryk nedad over huden og føler langs dette område for knuder, der er ved at udvikle under huden.

• Overvåge knude og holde øje med ændringer. Som Dupuytrens sygdom skrider frem, vil disse knuder smilehul og rynke huden. Du kan føle nogle udspænding af hud i dette område, når du rette fuldt fingrene, men huden er ikke ømme.

• Læg din hånd fladt på en bordplade. Hvis du er ved at udvikle en kontraktur, kontakter de berørte fingre ikke helt dens overflade. Konsultere en læge, hvis kontraktur skrider frem og begynder at begrænse din funktion. Ingen konservativ behandling findes for Dupuytrens kontraktur; kirurgisk fjernelse af den angrebne bindevæv er påkrævet.

Tips & advarsler

  • I fysioterapi vil du lære øvelser og fortsætte iført en hejsespil, hvis nødvendigt. Denne måde kan du fremskynde inddrivelsen.
  • Det kan tage et par uger før du har brug for din hånd, men med tiden vil du genvinde det meste af din håndfunktion.
  • Risici og komplikationer omfatter stive fingre, tykke ardannelse på palm, følelsesløshed i din hånd, hævelse omkring din fingerled, nedsat blodgennemstrømning til din hånd og i sjældne tilfælde, langsigtede smerter i hånden. Din læge vil gå over alle disse med dig.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com