Materialer, der anvendes til at fjerne olie fra havvand

07/22/2011 by admin

Materialer, der anvendes til at fjerne olie fra havvand

Olie er blevet en uundværlig del af moderne liv, at forsyne os med sådanne daglige essentials som gas til de biler vi kører og stof til det tøj vi bære (selv polyester er et petrokemisk materiale). Men da efterspørgslen efter olie-relaterede produkter stiger, så gør dybe hav boring, råolie vandbaserede transport og andre aktiviteter, som kan undertiden resultere i olieudslip. Heldigvis, folk har opfundet måder at begrænse skaderne lavet af sådanne udslip til menneskers sundhed og miljøet; og stoffer, der hjælpe med at fjerne olie fra havvand er blandt de ledende olie spild svar teknikker.

Sprede agenter

Den første linje i forsvaret mod olieudslip er sprede agenter eller dispergeringsmidler--kemikalier, hjælpe pause råolie i små dråber, der er derefter nedbrydes naturligt af havets bølger og strømme. Fordi lys og medium vægt olier sprede meget bedre end tunge råolier, anvende olie oprydning hold sprede agenter under de første faser af oprydning indsats, før de lette materialer i den spildte olie har fordampet.

Geleringsmidler

Geleringsmidler eller solidifiers, er kemikalier, der omdanner olie til gummilignende legemer, der oprydning holdene kan så meget mere let fjerne fra vandet ved hjælp af net og hulskeer (en hulske er en enhed, der bruges til opsamling af spildt olie fra vandets overflade). Fordi du har brug for så meget som tre gallon af geleringsmidler størkne en gallon olie, er dette materiale imidlertid i høj grad upraktisk for store udslip hvor millioner af gallons af olie skal fjernes fra vandet.

Biologiske agenser

Biologiske agenser er almindeligt anvendt til at fjerne olie fra havvand. Biologiske agenser er organismer eller kemikalier, der øger antallet af naturlige bionedbrydelighed, en proces, der "genbruger" olie på en naturlig måde ved hjælp af mikroorganismer såsom bakterier, gær og svampe. Hvis de blev efterladt alene, olie nedbrydes meget langsomt, ofte i løbet af få år, og indtil det er fuldt nedbrydes, det kan beskadige de følsomme marine økosystemer. Biologiske agenser hjælpe bionedbrydning processer gå hurtigere. De primære oprydning teknikker, der anvender biologiske agenser er befrugtning--giver mikroorganismer i stand til at bionedbrydning med næringsstoffer til at få dem til at vokse hurtigere (f.eks., fosfor og kvælstof)-- og seeding--tilføje sådanne mikroorganismer til forurenet miljø.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com