Alkoholiske Pancreatitis behandling

06/15/2010 by admin

Pancreatitis er en tilstand, hvor bugspytkirtlen, som er en stor kirtel placeret bag maven i maven, bliver betændt. Bugspytkirtlen udskiller mange enzymer, der hjælper med fordøjelsen af mad. Enzymer er normalt ikke aktive i bugspytkirtlen. Når bugspytkirtlen bliver betændt, men kan disse enzymer begynde forsøger at fordøje bugspytkirtlen. En af de mest almindelige årsager til betændelse i bugspytkirtlen er fra kronisk kraftig brug af alkohol.

Smertestillende medicin

Akut pancreatitis kan være meget smertefuldt, så en af de tidligste behandlinger er administration af smertestillende medicin. Opioid-baserede lægemidler er almindeligt anvendt, herunder Percocet og hydrocodone for at hjælpe med at styre smerter. Disse medikamenter vil normalt være nødvendigt at indtil smerten aftager, hvilket kan tage tre eller fire dage.

IV væsker og fødevarer

Fordi aktivering bugspytkirtlen vil kun øge betændelse og føre til mere smerte, vil patienten ikke kunne have nogen fødevarer eller væsker. På den anden side til bugspytkirtlen til at helbrede bliver patienten nødt til at blive næret. Som et resultat, er IV væsker og ernæring stærkt anbefales.

Behandling for alvorlige tilfælde

Til usædvanligt alvorlige tilfælde af alkoholiske pancreatitis bliver et længere forløb af behandling nødvendig. Dette er fordi det vil tage flere uger til bugspytkirtlen til at helbrede. I løbet af denne tid smerte skal medicin forvaltes, selv under opsyn så afhængighed ikke medfører. Hertil kommer, fordi langsigtede IV ernæring ikke er en mulighed for flere uger, skal patienten fodres en speciel diæt gennem en næse rør.

Yderligere Tests

En risiko i behandling af alkoholiske pancreatitis er muligheden for, at andre betingelser bidrager til pancreatitis såsom galdesten. Som et resultat i løbet af behandling for alkoholiske pancreatitis, de fleste læger vil anmode om en abdominal ultralyd og CT scanning af maven til at kigge efter en galdesten eller blokeret bugspytkirtlen kanaler, samt for at lede efter varige skader på bugspytkirtlen. Dette er gjort for at sikre, at pancreatitis ikke er bliver forværret på grund af nogle andre tilstand.

Alkoholisme behandling

Alkoholiske pancreatitis er normalt forårsaget af kronisk misbrug af alkohol, der kulminerer i en tungere end normalt "binge." Fordi overdrevent alkoholforbruget er hvad udløste den betændelse i bugspytkirtlen, vil læger forklare at patienten at han skal undgå alkohol for et par dage og vil anbefale behandling for alkoholisme at forhindre fremtidige episoder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com