Hvordan er HPV testet?

01/03/2012 by admin

Hvordan er HPV testet?

Introduktion

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, er ca 20 millioner amerikanere i øjeblikket smittet med human papillomavirus, eller HPV, en af de mest almindelige kønssygdomme. Når kontraherede, det kan forårsage kræft, og nogle typer kan også forårsage kønsvorter. I mange tilfælde udgør symptomer ikke umiddelbart selv. Men hvis du er bekymret over en mulig infektion, eller hvis du ofte har sex med flere partnere, en HPV-test er en enkel måde at finde ud af om du er smittet.

For kvinder

Testning for HPV er forskellig for mænd og kvinder. For en kvinde udføres en vatpind test for at få celler fra livmoderhalsen. For at gøre dette, vil en læge tage en vatpind og forsigtigt skrabe det hele overfladen af livmoderhalsen. Podninger er derefter sendt til et laboratorium for at teste. I nogle tilfælde HPV kan testes ved hjælp af de samme celler indsamlet under en Pap-test, men kun hvis en væskebaseret Pap test er udført.

For mænd

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, findes der ingen godkendte test metode til diagnosticering af HPV i mænd. Men i de fleste mandlige tilfælde, HPV går væk af sig selv og forårsager ikke en alvorlig trussel mod en mands helbred. Passiv symptomer af HPV kan hjælpe mænd med at indse, at de har HPV, fordi mange former for virus forårsager kønsvorter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com