Stadier af duktalt karcinom

09/12/2011 by admin

Duktalt Carcinoma eller Invasive duktalt carcinom (IDC) som det kaldes ofte, er form for kræft i 80 procent af alle brystkræft diagnose. Duktalt henviser til, at kræft stammer i mælkekanalerne i brystet; karcinom henviser til den omstændighed, at kræften begyndte i huden eller væv på brystet (faktisk karcinom er betegnelsen for enhver kræft, der begynder i huden eller væv, der dækker organer). Duktalt carcinoma er ofte siges at være invasive, hvis kræftcellerne har forlænget ud over væggene i mælk kanalen i den brystvæv. Fordi duktalt karcinom refererer til kræft i brystet, er iscenesættelse den samme som for alle brystkræft.

Iscenesættelse

Kræft er iscenesat ved hjælp af den amerikanske blandede Kommission på kræft (AJCC) iscenesættelse system. Systemet er baseret på tre faktorer, "T"-faktoren (der vedrører størrelsen af tumor), at N-faktoren (der vedrører omfanget af lymfeknude involvering) og "M"-faktoren (der vedrører om kræften har spredt sig eller spredt sig i kroppen). De tre faktorer, er det midlertidige system også omtales som TNM-systemet. Duktalt carcinoma svinger fra mellem fase I og fase IV, med Stage IV henviser til fremskreden metastatisk sygdom.

Første fase

Fase I kræft er diagnosticeret, når kræftcellerne begynder at invadere normale væv i nærheden af kanalerne, hvor kræft stammer. I fase 1 kræft, kan tumor være op til 2 cms. "N"-nummeret er 0, hvilket betyder, at der er nogen til stede i nogen lymfeknuder kræft, og "M"-nummeret er 0, hvilket betyder, at der er ingen metastaser.

Fase II

Der er to adskilte faser til fase II duktalt Carcinoma. Først, fase II A, kan blive diagnosticeret under en række forskellige forhold. Hvis der er ingen synlig tumor, men der er en forekomst af kræft i lymfeknuder under armen, er det fase IIA. Mindre længde med lymfeknude involvering eller en tumor 2 cms er også fase IIA. Endelig, en svulst mellem 2 og 5 cm med ingen lymfeknude involvering er også fase IIA. Der er ingen metastaser til stede i nogen af disse diagnoser. Fase IIB duktalt carcinoma er diagnosticeret, når svulsten er vokset til mellem 2 og 5 cm og der er lymfeknude involvering i områder under armen, eller tumor har forlænget ud over 5 cm, men der er ingen lymfeknude involvering. Igen er der ingen metastaser.

Fase III

Fase III har en A, B og C fase. Stage IIIA opstår, når der er en synlig tumor i kanalerne og kræft er til stede i en klump af lymfeknuder samt i lymfeknuder, der er knyttet til andre strukturer. Stage IIIB opstår når svulsten har spredt sig til huden på brystet og/eller brystvæggen, og når kræft kan også være til stede i klumper af lymfeknuder, lymfeknuder tæt på brystbenet, eller lymfeknuder knyttet til andre strukturer. Fase IIIC opstår, når kræften har trængt ind breast hud eller brystet væggen og der støder involvering i lymfeknuder til kraveben eller bryst knoglen.

Fase IV

Fase IV kræft refererer til kræft, der begyndte i kanalerne i brystet og spredt sig til andre dele af kroppen, adskiller sig fra brystet. Fælles steder af metastaser omfatter lunger, lever og knogler. Når kræften har spredt sig til andre steder i kroppen, er størrelsen af tumor og omfanget af lymfeknuder irrelevant. Fase IV duktalt carcinoma er ikke helbredes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com