Årsager til Rosacea

09/12/2011 by admin

Rosacea er en hudlidelse. Mennesker med rosacea har udvidet og røde blodkar, typisk på ansigtet. Det ligner en hud flush, der ikke går væk. Rosacea reagerer godt til tidlig behandling, men hvis det er overladt til den udvikling, de berørte kan ende op med permanent fortykket, rød hud. På dette tidspunkt er årsagerne til rosacea ukendt. De fleste mennesker har udløser at "sæt off" rosacea og flareups.

Identifikation

Rosacea er normalt koncentreret i ansigtet. Sommetider, udslættet påvirker hele ansigtet, men oftere, flush og/eller welts er koncentreret omkring kinderne, næsen og panden. Rosacea welts kan ligne acne. De er små og er til tider fyldt med pus. For næsen af de berørte kan vises større og løgformet. Omkring 50 procent af dem med rosacea vil gå på at udvikle conjunctivitis eller pink øjet. Læger diagnosticere rosacea visuelt. Ingen yderligere undersøgelser er nødvendige.

Teorier/spekulation

Den nøjagtige årsag til rosacea er ikke kendt på nuværende tidspunkt. Forskning theorizes rosacea kunne være forårsaget af en kombination af miljø og arvelige faktorer. Selv om ingen forskning viser, at rosacea er nedarvet, sagde omkring 40 procent af mennesker med rosacea, der blev overvåget af National Rosacea Society de havde en nær slægtning, der havde lignende symptomer. Det er også nok at etnisk baggrund kommer ind i billedet. En anden undersøgelse foretaget af National Rosacea Society viser, at 33 procent af de adspurgte havde mindst én forælder til irske arv, og 27 procent havde en forælder af dansk afstamning. Andre etniske grupper med højere satser for rosacea end den almindelige amerikanske befolkning omfattede personer af skandinavisk, skotske, walisiske eller østlige europæiske baggrunde. Ifølge National Rosacea Society, kan visse stoffer eller begivenheder, der udvider blodkarrene fungere som en rosacea "trigger." Udløsere varierer fra person til person og kan føre til enten flareup eller nedsat heling.

Udløsere

Det er vigtigt for dem med rosacea at identificere deres personlige udløsere, så de kan undgå dem for at forhindre rosacea skrider frem. Når et blodkar dilaterer, det udvider sig og mister fleksibilitet. Hvis venstre ubehandlet, blodkarrene kan løbende forblive udspilede, og så huden kan forblive permanent rød eller blussende. Fælles rosacea udløser omfatter alkohol, varme drikke, kaffe, krydret mad, ekstreme temperaturer, udsættelse for sol, stærk blæst, varme bade/saunaer og stress. Lægemidler, spile blodkar, såsom anti-hypertensive (medicin til at sænke blodtrykket) kan også udløse rosacea flareups i nogle mennesker.

Overvejelser

Huden er kroppens største organ og hjælper med at fjerne affald. Hudsygdomme som f.eks rosacea er ofte forbundet med fordøjelsesproblemer. Mange mennesker med rosacea har også lav mavesyre. Dette kan skabe en gunstig tilstand som de bakterier, der påvirker huden kan trives. På samme måde, dårlig fordøjelse og forstoppelse kan have de samme resultater på huden.

Tidsramme

Folk opleve normalt først rosacea i deres 30s eller 40s. Kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle betingelsen end mænd. Men mænd har tendens til at opleve mere alvorlige rosacea end kvinder. Rosacea kan have links til hormonelle ubalancer. Præmenopausale og postmenopausale kvinder kan opleve, at deres rosacea er blusser op, mens deres hormonniveauer er ude af balance. Omvendt, nogle kvinder oplever flareups, når de tager p-piller eller syntetiske hormon udskiftning behandlingsformer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com