Er kvalme et Symptom på colitis ulcerosa?

10/11/2011 by admin

Er kvalme et Symptom på colitis ulcerosa?

Den nøjagtige årsag til colitis ulcerosa er ikke kendt, men denne kroniske sygdom i tyktarmen medfører en stigning i den langsigtede risiko for kræft. Tilstanden er præget af en betændt, sår tarm, hvilket kan resultere i alvorlige kramper, feber og eksplosive, blodig diarré. Der er mindst 40 rapporterede symptomer på colitis ulcerosa, herunder kvalme.

Identifikation

Ulcerøs colitis normalt begynder i tyktarmen, men kan påvirke hele tyktarmen. Sår eller pitten, i foring af tarmen sjældent trænge helt igennem tarmen væggen; betingelsen sjældent spreder sig til tyndtarmen.

Overvejelser

Ryge cigaretter ser ud til at mindske risiciene i forbindelse med colitis ulcerosa. Ingen hæderlige lægelig myndighed anbefaler imidlertid, på grund af de mange skadelige virkninger af cigaretrøg, ryger som en behandling for denne tilstand.

Effekter

Store rapporterede symptomer på colitis ulcerosa omfatter voldelige, blodige diarré, høj feber, mavekramper, peritonitis, dehydrering og hyppige intens drifter at defecate. Andre symptomer kan omfatte kvalme, træthed, anæmi, rektal blødning, ledsmerter og mange andre.

Potentielle ofre

Colitis ulcerosa begynder typisk i personer i alderen 15 og 3; men det er blevet rapporteret hos unge børn og i de meget ældre. Det har været postuleret, at arvelighed kan spille en rolle i udviklingen af betingelsen. En overaktiv reaktion i immunsystemet i tarmene kan også bidrage til sårdannelse af tyktarmen.

Komplikationer

Ubehandlet colitis ulcerosa kan føre til komplikationer, hvoraf nogle kan være alvorlige. De mest almindelige komplikation ved tilstanden er massive blødning, som kan føre til anæmi. Mere alvorlige komplikationer kan omfatte en perforation af tarmen fører til udbredt infektion. Alvorlige og potentielt dødelige komplikationer såsom giftige colitis eller toksisk megacolon kan også udvikle. Op til én procent af folk, der lider af colitis ulcerosa vil udvikle tyktarmskræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com