Hvilke vitaminer burde en tage?

06/08/2011 by admin

Hvilke vitaminer burde en tage?

Et kig på afsnittet vitamin i de fleste supermarkeder og kiosker er nok til at forvirre de fleste folk. Hvilke lave jer savn? Hvor meget? Hvad gør de for dig? Her er en oversigt over fordelene ved nogle vigtige vitaminer.

Vitamin A

A-vitamin styrker immunforsvaret, fremmer sunde øjne og er vigtigt for væksten af celler og sund hud. Teenagedrenge burde blive 900 mikrogram vitamin A per dag, mens teenage piger bør få mere end 700 mikrogram. Overdosis af vitamin A--en risiko, især hvis du tager acne medicin som indeholder isotretinoin--kan forårsage hud eller lever skader.

C-vitamin

C-vitamin er afgørende for produktion af kollagen, som hjælper med at holde celler sammen. C-vitamin er meget vigtigt for sundheden for tænder, knogler, tandkød og blodkar. Det hjælper kroppen med at absorbere næringsstoffer såsom calcium og jern, og hjælper med heling af sår. Mænd har brug for 75 mg om dagen; kvinder, 65mg.

Vitamin B

Familien hele B bør være en del af din daglige indtag. Mænd og kvinder har brug for 2,4 mikrogram af B vitamin om dagen (ca. 200 IUs). B12-vitamin er vigtigt for en nerve celle funktion og røde blodlegemer udvikling. Vitamin B9 giver kvinder med folinsyre de skal levere et sundt barn. En vitamin B7 mangel kan resultere i nedsat vækst og problemer med spædbarn udvikling. B6-vitamin hjælper med at nedbryde proteiner og hjælper i sund hjerne fungerer. B5-vitamin giver kroppen med pantothensyre, som forhindrer acne og holder huden sund. B3-vitamin kosttilskud kroppens niacin, som er afgørende for forebyggelse af dermatitis, mental forvirring og diarré. Vitamin B2 er organer kilde af riboflavin, som forhindrer revner i læber, følsomhed over for sollys, og betændelse i tungen. B1-vitamin giver kroppen med thiamin, afgørende for at forhindre beriberi, en sygdom i nervesystemet, der kan forårsage mislykkede sansning og resultere i hjertesvigt.

Vitamin kosttilskud vs vitaminer fra fødevarer

Maden og Drug Administration samt talrige lægevidenskabelige websteder og tidsskrifter vidner om betydningen af at bruge fødevarer som den vigtigste kilde til næringsstoffer, eventuelt suppleret med vitamintilskud. Ikke alle af de biologisk aktive komponenter i fødevarer er blevet identificeret, så der er ingen fortælle hvad andre næringsstoffer du måske får fra mad men ikke en pille.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com