Hvad er forbindelsen mellem østrogen & vægttab?

07/03/2011 by admin

Hvad er forbindelsen mellem østrogen & vægttab?

Det kvindelige kønshormon østrogen, findes hos kvinder og i mindre grad i mænd, er forbundet med vægttab. Gennem aktioner på et celleniveau, kan østrogen påvirke metabolisme og appetit ud over at fremme oplagring af fedt.

Definition

Østrogen påvirker vækst og rytmer af kroppen. Hos kvinder udskille æggestokkene primært østrogen; hos mænd er det til stede i små mængder i hele kroppen, herunder testiklerne og hjernen.

Primære handling

Østrogen regulerer kropsfedt specielt for at sikre frugtbarhed. Høje niveauer af østrogen cirkulerer i blodet signal kroppen til at holde at fedt under huden omkring bryster, hofter og lår.

Sekundær handling

Østrogen påvirker også appetit og stofskifte. Høje niveauer cirkulerer i blodet mindske appetit og øge metabolisme, mens lavere niveauer gør modsat.

Overvejelser

Komplekst samspil af mange forskellige typer af kemiske budbringere i din krop kan kaste de normale mønstre af østrogen virkninger på reguleringen af kropsvægt. Kropsfedt påvirker også østrogen virkninger.

Fedt og østrogen

Fedt udskiller leptin, en kemisk budbringer, der er en tæt fætter af østrogen og stærkt påvirker appetit. For meget fedt sender din krop ind i en tilstand, hvor signalerne ikke komme selv, og i sidste ende flere hormoner er pumpet ud med mindre en virkning. Dette kan føre til vægtøgning.

Vægttab

Tabe kropsfedt gennem kost og motion kan genskabe dine hormoner i balance. Som vægten begynder at komme ud, kroppen bliver mere følsomme over for nogle hormonelle signaler, og hvis cirkulerende niveauer af østrogen er høj nok, sult kan taper og metabolisme kan øge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com