Arts & demens

05/08/2012 by admin

Arts & demens

Demens er en lidelse, der forårsager hukommelsestab og problemer med kommunikation. Kunst kan hjælpe mennesker med denne lidelse ved at bringe tilbage memories og give dem en stikkontakt til udtryk. At være involveret med kunst forbedrer livskvaliteten for personer med demens. Det fremmer sociale relationer med andre, fastholder tænkning og giver dem mulighed for måder at være kreative.

Demens

Demens er en kronisk tilstand, der udvikler sig over tid resulterer i et fald i hjernens funktion. Det mest markante træk ved denne betingelse er kortsigtede hukommelsestab. Demens indebærer andre problemer, som omfatter manglende evne til at tale eller forstå sprog, dårlig dømmekraft, upassende adfærd og evne til at tænke klart eller lære og holde sikkert. Det kan være forårsaget af en række medicinske tilstande. Den mest almindelige er Alzheimers sygdom. Symptomer på demens forværres over tid. Med psykisk og fysisk stimulation holde dem med demens fast i deres mentale evner længere, ifølge Dr. Paul Raia af Alzheimer's Association.

Kunst

Kunst er en del af vores kultur. De er sammensat af mange kreative aktiviteter og bestræbelser og er mere end billedkunst. De er resultatet af menneskers kreativitet. Musik, skrivning, dans, maleri, tegning, handler, skulptur og træskærerarbejde er alle kunst. Gør nogen af disse ting kan bringe glæde til mennesker med demens. Tricket er at finde noget, der vil holde deres interesse og opmærksomhed.

"ARTZ" er en gruppe, hvis primære formål er at bedre kulturliv af personer, der har Alzheimers sygdom og beslægtede Dementia. Denne organisation giver disse mennesker til at udtrykke deres inderste selv gennem kunst, uanset om det er gennem oprettelsen eller ved at se kunst af andre.

Kreativitet

Alle mennesker er kreative. Det er en del af at være menneske, ifølge Patricia Baines af Alzheimers Australien. Nogle mennesker nyder syning, andre som tegning, nogle gerne synge eller spille musik. Andre udtrykke deres kreativitet ved at skrive prosa eller poesi. Kreative udtryk er et grundlæggende menneskeligt ønske og giver dig en følelse af velvære. Selv dem med handicap, herunder personer med demens, kan finde lykke i laver eller ser skabende kunst. Deltage i typen af kunst, der bragte glæde til dem, før de fik demens er mere tilbøjelige til at være meningsfuldt for dem nu.

Musik

Musik kan hjælpe med at bringe minderne i personer med demens. Kendte sange kan fremkalde en følelse af lykke. Spirituel musik kan give en følelse af fred til en person med troen. Klapper og dans er fysisk kunstformer, der er god motion og udtryksmidler. Gruppens musik aktiviteter kan være en kilde til socialisering.

En stor del af hjernen er normalt beskadiget i personer med demens. Sproglige færdigheder af en person, der er kontrolleret af den venstre side af hjernen. Musik opfattes af mange forskellige områder af hjernen, snarere end blot en som sprog. Musik er i stand til at nå frem til de resterende sunde dele af en demens persons hjerne.

Fordi musik er modtages og behandles af forskellige hjerneceller, kan selv stærkt demente mennesker reagere på musik. Det har ikke-verbal stimulerende kvaliteter, som gennemsyrer en persons sind. Symptomer på demens som forvirring og agitation kan blive lindret af de beroligende og afslappende egenskaber af musik og sang.

Kunstterapi

Kunstterapi kan hjælpe mennesker med demens udtryk for sig selv. Selv når de kan ikke længere faktisk deltager, kan ser en anden male eller tegne være stimulerende.

Male med akvarel og andre lignende aktiviteter giver personer med demens en chance til frit at udtrykke sig selv. One-on-One interaktion øger succes af personen med demens udøver denne aktivitet. Det er bedst at socialisere første før du starter et kunstprojekt. At indføre projektet i små enkle trin hjælper personen med demens fra at få overvældet. Det er bedst at lade personen med demens at behandle, hvad der bliver sagt i sit eget tempo og husk at det er processen, ikke det produkt, der tæller.

Kigge på smukke stykker af kunst kan være underholdende til en person med demens. Hver museum i "ARTZ" netværket har særlig kunstværker, som indpasses i den følelsesmæssige hukommelse af personer med demens, Sean Caufield, kreativ direktør for programmet ARTZ.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com