Hvor meget luft kan dine lunger Hold?

05/02/2012 by admin

Hvert minut, uden din bevidste tanke fortæller din hjerne din krop til at tage i ilt. Selv om den luft, vi indånder er for det meste lavet af kvælstof, er iltindhold hvad vi har mest brug for. En vred lille barn kan holde hans ånde, indtil han passerer ud. Ilt er så vigtigt for os, at barnets vred kroppen vil overtage, snarere end lade ham ondt selv med længerevarende iltmangel.

Lunge struktur

Når du trækker vejret gennem munden eller næsen, transporteres i luften, du tager i til dine lunger gennem et rør kaldet luftrøret, eller luftrør. Luftrøret deler sig i to rør, kaldet bronkier, der fører til to fodbold-størrelse lungerne. Hver enkelt af bronkier opdeler i endnu mindre rør kaldes bronchioles, fører til forskellige dele af lungen. Bronchioles bryde ind selv tinier rør kaldet alveolerne, som er dækket med bittesmå blodkar kaldes kapillærer.

Lungefunktion

Formålet med vores lunger er udveksling af gasser. Vores krop har brug for ilt for at fungere. Vi skal også udvise, eller puste ud, kuldioxid. Disse funktioner udføres i lungerne. Blodet er iltet i alveolerne, og kuldioxid er fjernet fra blodlegemer til at blive udåndes. En membran nedenunder vores lungerne kaldes mellemgulvet kontrakter når vi trækker vejret, og udvider sig så vi kan presse luft ud igen. Alt dette styres ubevidst af et center i vores hjerner.

Kapacitet

Vores lunger er aldrig virkelig tom luft, selv efter vi føler som om vi har pustet så dybt som muligt. Typisk lunge kapacitet målinger tager ikke hensyn til liter eller deromkring af luft, der altid forbliver i vores lunger. En gennemsnitlig voksen har en lungekapacitet på omkring fire og en halv liter. Voksne har en større kapacitet end børn; Hannerne typisk har en større kapacitet end hunner. Værktøjet bruges til at måle lungekapacitet er kaldet en spirometer.

Sundhed

Kvaliteten af den luft, vi lægger i vores lunger kan stærkt påvirke deres effektivitet og generelle sundhed. Forurenet luft eller cigaretrøg forringe vores lunger evne til at fungere på deres højeste. Sygdomme som astma, bronkitis og emfysem vil også påvirke lungekapacitet, i alle tilfælde gør det mere vanskeligt for vores lungerne til at fungere.

Forbedre din lungekapacitet

En veltrænet atlet kan have en lungekapacitet så stor på seks og en halv liter, næsten 50 procent større end en gennemsnitlig voksen. Vores lunger kan trænes over tid til at tage mere ilt som vores krop har brug for det. Øvelse, der forbedrer lungekapacitet kaldes aerob træning. Øget kapacitet af dine lunger vil betyde, at du skal trække vejret færre gange i et minut for din krop til at modtage den samme mængde ilt som en person med mindre lungekapacitet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com