Hvordan at rengøre CPAP slangen

03/10/2012 by admin

Patienter, der lider af obstruktiv søvnapnø kræver brug af en CPAP maskine. CPAP, eller Continuous Positive Airway Pressure maskine, slag lufttryk gennem slangen og en maske i patientens næse og mund. Presset hjælper med at holde patientens luftveje, åben og fri for forhindringer (eller blokeringer), gør det muligt for patienten at trække vejret ordentligt.

Ifølge sundhedssystem Metro vil patienter, der bruger en CPAP maskine med held "trække vejret lettere, sover bedre og leve sundere." CPAP apparat tillader disse patienter til at have en mere afslappende aften, lindre dem af sådanne symptomer som søvnighed og træthed og dårlig koncentration og hukommelse.

MHS anbefaler regelmæssigt rengøring af CPAP maskine, som en af de top 10 måder at bidrage til en vellykket CPAP oplevelse.

Instruktioner

Hvordan at rengøre og desinficere CPAP slangen

• Vask CPAP slangen i en blanding af varmt vand og flydende opvaskemiddel. Slangen kan vaskes dagligt, og skal vaskes mindst én gang pr. uge. En luftfugter kan forårsage kondens i CPAP slangen. Derfor, patienter, der bruger en luftfugter kan være nødvendigt at vaske slangerne mere ofte at holde det fri for skimmel, mug og bakterier.

• Skyl CPAP slangen grundigt i varmt vand, og sørg for at vaske væk alle opvaskesæbe.

• Hæng CPAP slangen til at tørre. Sørg for at hænge det lige, så der er ingen chance for vand til at indsamle. Bruseren er et godt sted til hængende pladskrævende slangen, da der er generelt plads nok at hænge det lige, og det overskydende vand kan gå ind i afløbet.

• Desinficere CPAP slangen månedlige og desuden efter behov. Blød slange i en lille plast håndvask med en løsning på én del hvidt destilleret eddike til 4 dele vand. Tillad slange til at suge i 20 til 30 minutter før grundigt skylning med varmt vand.

Tips & advarsler

  • Brug ikke barske kemikalier, såsom alkohol eller blegemiddel, desinficere CPAP slangen.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com