Alkohol fakta & fiktion

07/28/2010 by admin

Alkohol har været anvendt af mennesker i tusindvis af år, og ved at nu har vi en ganske god idé om hvad dens anvendelse indebærer. Til trods herfor omgiver mange myter alkohol, for det meste begået af dem, der ikke kender nogen bedre eller som ønsker at ignorere alkohols virkninger på deres krop. Når du drikker det betaler sig at kende fakta om alkohol og til at adskille dem fra de halve sandheder og fejlslutninger.

Faktum: Alkohol skaber de samme effekter uanset drikken

Alkohol er i mange drinks, fra let øl til margaritas til 100-bevis whisky. I alle tilfælde, er kroppen påvirket af alkohol selv, ikke af nogen andre ingredienser. Nogle mennesker tror, at øl og vin er sikrere drikkevarer end skrap alkohol, men det er kun fordi de indeholder mindre alkohol end hård spiritus (de også indeholder ingredienser, langsom absorption proces). Generelt, indeholder en flaske øl den samme mængde af alkohol som et glas vin, som indeholder den samme mængde alkohol som et skud af whisky eller hårde spiritus.

Fiktion: Kaffe nielsjørgens du

Den eneste måde til virkelig ædru op er for kroppen at behandle alkohol ud af dit system, der tager tid (ca..015 alkoholpromille i timen). Kaffe nået sin status som en tømmermænd kur, fordi koffein producerer øget årvågenhed for en periode, men det ikke er det samme som nøgterne. Det samme gælder for kolde brusebade og brændt toast. Ingen af dem øger den hastighed, hvormed din krop behandler alkohol og dermed ingen af dem hjælp du ædru.

Faktum: Alkohol påvirker kroppen hurtigt

Alkohol absorberes i blodbanen gennem slimhinden i maven og tarmene, og derfra passerer hurtigt til resten af kroppen. Du kan begynde at føle effekter af alkohol næsten umiddelbart efter indtagelse af det, især hvis din mave er tom eller du ned en hel del alkohol hurtigt. Omvendt, det tager tid for din lever og andre organer for at behandle alkohol ud af din krop. Det tager cirka en time til hver drink, du har indtaget.

Fiktion: Alkohol forårsager alkoholisme

Der er en forskel mellem alkoholmisbrug--gentagne gange drikker mere end én bør-- og alkoholisme. Førstnævnte er farligt, men mangler den fysiske afhængighed af alkohol, som mange alkoholikere besidder. Alkoholiske tendenser er sandsynligvis forårsaget af en kombination af biologiske faktorer, følelsesmæssige traumer og sociale forhold, der varierer fra individ til individ. Hvis selve alkoholen blev den primære årsag, ville så enhver, der havde en drink være risiko for alkoholisme.

Faktum: Vægt og køn spiller en rolle i alkoholforbrug

Fordi blodbanen distribuerer alkohol jævnt gennem kroppen, en person med et mindre organ masse vil blive mere påvirket af den samme mængde af alkohol end en person med et større organ masse. Det tager mere alkohol for at få en 200-pund person beruset, end det gør en 150-pund person. Kvinder, der har højere niveauer af kropsfedt i gennemsnit end mænd, behandle ikke alkohol så hurtigt og dermed tage længere tid at ædru.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com