Alkohol & skrumpelever

04/23/2012 by admin

Alkohol & skrumpelever

Alkoholisk skrumpelever er den mest alvorlige form for alkohol-induceret leversygdom, og er den hyppigste årsag til dødsfald blandt kroniske alkoholikere. Skrumpelever er udskiftning af normale levervæv med arvæv. Drikke stærkt er den mest almindelige årsag til skrumpelever.

Fakta

Alkoholisk skrumpelever forekommer normalt efter mange års drukkenskab. For nogle mennesker, kan det udvikle sig i en kortere periode. Skrumpelever forringes leveren langsomt. Da arvæv erstatter raske væv, blokeres delvist flow af blod gennem leveren. En sund lever er i stand til at regenerere. Som skrumpelever skrider frem, leveren bliver mere syge, og det mister evnen til at effektivt erstatte beskadigede celler.

Leverfunktionen

Leveren er en af de største og mest komplekse organer i kroppen. Det behandler proteiner og enzymer. Det hjælper kroppen fordøje fedt og nedbryde kolesterol. Det fjerner giftstoffer fra blodet. Hvis du drikker meget og udvikle skrumpelever, bliver din lever ude af stand til at udføre disse vitale funktioner.

Alkohol og leversygdom

Drikker moderat normalt forårsage ikke leverskader. Men drikker store mængder over flere år næsten altid forårsager skader på leveren. Det beløb, der er nødvendige for at skade leveren varierer fra et individ til næste, men normalt forbrugende tre eller flere drinks om dagen kan forårsage leverskader.

Typer

Der er tre typer af alkohol-induceret leversygdom. Først kaldes fedtlever. Dette markeres af en ophobning af fedt celler i leveren og er set i næsten alle kroniske drikkende. Som drikker skrider frem, forårsager det en betændelse i leveren kaldet alkoholisk hepatitis. Hvis du udvikler alkoholisk hepatitis, kan du opleve kvalme, opkastning, gulsot, tab af appetit og mavesmerter. På dette stadium er leverskader reversibel hvis du stoppe med at drikke. Fortsatte druk kan føre til skrumpelever eller en ophobning af arvæv. Skader på leveren fra skrumpelever, kan ikke fortrydes. Selvom alkoholisk skrumpelever er ofte kronisk og dødelig, kan det stabilisere hvis du afholde sig fra alkohol.

Forebyggelse/løsning

Hvis du har skrumpelever, er det presserende at du afslutter drikke. Din læge kan anbefale at du følge en bestemt diæt eller tilføje vitamintilskud for at hjælpe din beskadigede lever. I avancerede tilfælde af skrumpelever, kan den eneste behandling være en transplantation. Du vil ikke berettiget til en transplantation, hvis du aktivt misbruger alkohol. Din læge kan anbefale, at du deltager i en alkoholisme opsving program.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com