Typer af Insulin tilgængelige

11/06/2010 by admin

Diabetes påvirker omkring 23,6 millioner voksne og børn i USA. Den grundlæggende behandling tilgang til diabetes er kost, motion og medicin. Medicin anvendes til behandling af diabetes er diabetisk piller eller insulin. Insulin er anvendelig i en afart i præparater til behandling af type 1 diabetes, nogle patienter med type 2 diabetes og svangerskabsdiabetes. Insuliner varierer baseret på den tid, de begynder at tage effekt og hvor længe de opholder sig i kroppen.

Typer

Insulin er tilgængelige i en række præparater, der arbejder i forskellige spidsbelastningsperioder og tilbyder forskellige varigheder af handling. De omfatter hurtig virkende insulin, korttidsvirkende insulin, mellemliggende virkende insulin og langtidsvirkende insulin. Injicerbar insulin er tilgængelige i små hætteglas og patroner kaldet insulin penne. Exubera er en nyere type af insulin, der blev godkendt af FDA i januar 2006 som en behandling for type 1 og type 2 diabetikere.

Hurtig virkende Insulin

Hurtig virkende insulin - kendt som Lispro eller Humalog--er den hurtigste virkende insulin. Hurtig virkende insulin træder i kraft inden for 5 til 15 minutter og det Topper inden for 60 minutter efter det administreres; det administreres normalt omkring måltid tid. Alle insulin virker effektivt for at støtte fordøjelsen ved at flytte sukker fra blodet ind i celle væv for ernæring og energi. Dette forhindrer også hyperglykæmi, eller høje niveauer af sukker i blodet.

Korttidsvirkende Insulin

Korttidsvirkende insulin er kendt som regelmæssige insulin, der administreres omkring måltid tid. Korttidsvirkende insulin tager ca 20-40 minutter efter administration at fastslå dens virkninger og virkningerne har omkring seks timers varighed længere. Humulin S og Insuman Rapid er eksempler på korttidsvirkende insuliner.

Mellemliggende virkende insuliner

Mellemliggende virkende insulin er overskyet--de fleste andre insuliner er klart – fordi det er blandet med en stof for langsom absorption i kroppen. NPH og Lente er mellemliggende virkende insuliner. NPH tager to til fire timer efter administration til at begynde at arbejde; det Topper fire til 10 timer senere og virker for 10 til 16 timer. Lente tager fire til 12 timer efter indgift i peak og varer fra 12 til 18 timer i kroppen.

Langtidsvirkende Insulin

Ultralente er en langtidsvirkende insulin, der træder i kraft seks til 10 timer efter administreret, med en varighed på 20 timer eller mere i kroppen. Ultralente er almindeligvis taget tidligt om morgenen eller ved sengetid. En meget langtidsvirkende insulin er glargine; det træder i kraft inden for en time efter administration. Glargine fastholder sin virkning konsekvent i kroppen i 24 timer.

Overvejelser

En alvorlig bivirkning af insulin er alvorlig hypoglykæmi eller meget lavt blodsukker. Dette er en alvorlig medicinsk nødsituation, er nogle af tegnene på svaghed, forvirring og sveder rysten og angst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com