Calciumhydroxid effekter

06/26/2013 by admin

Calciumhydroxid effekter

Også benævnt kulekalk calciumhydroxid er en hvid, pulveriseret kemisk stof, der anvendes i en række kommercielle og industrielle produkter, herunder opløsningsmidler, mørtel, puds og i nogle depilatory cremer anvendes til at fjerne kropshår. Spormængder af calciumhydroxid kan bruges til at hjælpe med at bevare syltede æg og smelteost. Trods dets anvendelse i nogle forbrugerprodukter, calciumhydroxid er en giftig kemisk og skal aldrig forbruges i ufortyndet, pulveriseret form.

Virkninger for industri og landbrug

Calciumhydroxid er anvendes bredt i byggebranchen, især når bane veje, arbejder med cement og isolerende hjem. Dette stof hjælper bond cement, mørtel og isolering i opbygningen af veje og bygninger. Calciumhydroxid er også føjet til maling, hvor det øger PH-niveauer. Når det bruges i en landbrugsmæssig sammenhæng, calciumhydroxid falder surhedsgraden i jorden og fungerer som en effektiv insekticid. Brugen af calciumhydroxid i landbruget er nævnt som kalkning og ud over at reducere surhedsgrad, kulekalk øger også calcium og magnesium niveauer.

Effekter på fødevarer og råvarer

En fortyndet form af calciumhydroxid bruges ved behandling af majs og fjerne det fra skaller. Calciumhydroxid forårsager hævelse i majs kerner og hjælper med at løsne det fra skallerne uden at skulle stole på nogen maskiner eller omfattende manuel arbejdskraft. Calciumhydroxid øger også en form for Vitamin B i majs kendt som niacin, hvilket gør det mere nærende, hvis det indtages. I bejdsning, kan dette kemiske stof gøre selv relativt bløde pickles bliver fast og sprødt, tak til injektion af calcium. Endnu kan calciumhydroxid også forårsage toksicitet i pickles, hvis stoffet ikke er skylles af efter at være gennemblødt i kemiske kalkvand.

Virkninger på menneskers sundhed

Calciumhydroxid er giftige og kan alvorligt påvirke nogens sundhed, hvis de indtages i sin oprindelige, pulveriseret form. Hos mennesker, kan kontakt med calciumhydroxid føre til opkastning, mavesmerter og endda forårsage indre blødninger fra brændende i luftrøret. Mens disse virkninger er midlertidige i deres udformning, permanent eller længerevarende bivirkninger kan omfatte forringet syn og endda blindhed, alvorligt sænket blodtryk, hjerte skade og nedsat lungekapacitet. Synke ufortyndet calciumhydroxid udgør en medicinsk nødsituation og den lokale hospital skadestuen enhed bør kontaktes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com