Hvordan man kan kombinere Lamictal & Topamax

05/27/2013 by admin

Hvordan man kan kombinere Lamictal & Topamax

Lamictal og Topamax er begge krampestillende medicin anvendes til at forebygge anfald i epileptiske patienter. Men begge medikamenter også kan bruges til at behandle andre betingelser, såsom bipolar lidelse. Begge medikamenter fungere som stemningsstabiliserende for mange mennesker med bipolar lidelse. Især kan Topamax blive ordineret til mennesker, der ikke har haft held med andre behandlinger for deres lidelse og dem, der lider af hurtig-cykling bipolar lidelse. Lamictal også fungerer som en stemning stabilisator og er også til gavn for dem, der også ikke har responderet på anden stemningsstabiliserende medicin. I modsætning til andre lægemidler i denne klasse får Lamictal normalt ikke bekymrende bivirkninger. Lamictal og Topamax er undertiden bruges sammen til at behandle bipolar lidelse. Lamictal har mere af en antidepressiv bivirkning end gør Topamax, hvilket er grunden til de kan anvendes sammen.

Instruktioner

Instruktioner

• Har en fuldstændig fysisk færdig, herunder blod-og urinprøver. Dette er vigtigt som thyroidea lidelser og endokrine sygdomme bør udelukkes, da de kan forværre humørsvingninger.

• Diskuter med og få en behandlingsplan fra din læge. En specifik behandlingsplan er nødvendig, når du planlægger at tage Lamictal og Topamax sammen. Få recepter for både medicin fra din læge. Det er sandsynligt, at lægen starter du på Lamictal først, som du er nødt til at starte med en lav dosis og arbejde dig op til den rette dosis.

• Begynder at tage Lamictal på samme tid hver dag. Tid vil have været bestemmes af din læge. Det er generelt taget enten første ting om morgenen, eller første ting om aftenen. Følg instruktionerne dosering præcis. Din dosis vil sandsynligvis øges en gang om ugen af din læge før du er på det ønskede område.

• Diskutere Hvornår og hvordan man bliver tager Topamax med din læge. Han vil rådgive dig om, hvorvidt du bør tage det med Lamictal eller på et andet tidspunkt af dagen. Din krop kan reagere forskelligt på Topamax end det gør at Lamictal.

• Begynder at tage Topamax som anvist af din læge. Holde styr på, hvordan det gør du føler dig. Hvis du føler dig mere træt tager Topamax ud over Lamictal, lad din læge ved, og eksperimentere med at tage det på et andet tidspunkt af dagen. Gør det samme hvis du synes, at det gør dig mere vågen.

Tips & advarsler

  • Hvis du glemmer en dosis af enten medicin, tage den så snart du husker.
  • Holde medicin i en pille indehaveren, der er mærket med dagene i ugen for at hjælpe dig med at holde styr på pillerne.
  • Indstille en påmindelse på din mobiltelefon eller computer at lade dig vide, at det er tid til at tage Lamictal og Topamax.
  • Søge lægehjælp øjeblikkeligt, hvis dine symptomer forværres eller du føler selvmordstanker.
  • Kontakt din læge hvis du oplever nogen form for hududslæt.
  • Ikke pludselig ophøre med at tage Lamictal eller Topamax uden lægens godkendelse.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com