Hvad gør mave fedt?

05/06/2013 by admin

Hvad gør mave fedt?

"Midaldrende spredning" er et anliggende for aldring af hensyn til både udseende og sundhed. Overskydende mave fedt har været forbundet med øget risiko for en række alvorlige lidelser. Heldigvis, ophobning af mave fedt med alderen er reversible med ordentlig kost og motion.

Betingelse

For kvinder i særdeleshed, andelen af fedt til kropsvægt tendens til at stige i de midterste år. I overgangsalderen især samles ekstra pounds i Midtersektionen, når fedt oplagring begynder at favorisere overkroppen i stedet for hofter og lår. Lavere kropsfedt, hvilket skaber en pæreformet udseende, er spæk. Abdominal fedt, at skabe en æble form, er for det meste visceralt fedt.

Årsager

Arvelighed og hormoner er to faktorer, indflydelse hvor fedt ophobes. Har identificeret en række gener, der påvirker antallet af fedtceller en person udvikler sig og hvor de er gemt. Derudover har faldet i østrogen produktion og øget ratio af androgen (mandlige hormoner) til østrogen ved overgangsalderen været knyttet til øget niveauer af kortisol. Cortisol er et stress-hormon, som forårsager ophobning af abdominalt fedt.

Type

Hvor fedt ender gør en stor forskel til sundhedsproblemer, ifølge en December 2006 artikel i Harvard Women's Health Watch. Abdominal fedt samt visceralt fedt, er en større sundhedsproblem end spæk. Spæk kan udnyttes med hånden, men visceralt fedt ligger dybt i bughulen, polstring mellemrummene mellem organer. Visceralt fedt er knyttet til metaboliske forstyrrelser, øget risiko for hjerte-kar-sygdom og Type 2 diabetes, og hos kvinder med brystkræft og behovet for galdeblæren kirurgi.

Problem

Kropsfedt plejede at anses for oplagring af fedt, der ventede på at blive brugt til energi, men forskning tyder nu på at fedt celler, og abdominal fedt celler i særdeleshed er biologisk aktive. Fedtceller producerer hormoner leptin og adiponectin, samt cytokiner, immunsystemet kemikalier, der fremmer insulinresistens og low-level kronisk betændelse. Disse og andre biokemikalier har en negativ virkning på insulinfølsomheden celler, blodtryk og blodpropper.

Løsning

Den gode nyhed er, at der kan gøres meget for at bekæmpe mave fedt. Mellem 30 og 60 minutter af regelmæssig moderat intensitet fysiske intensitet er udgangspunktet for at kontrollere vægt og mave fedt. Styrketræning kan også hjælpe. Spise magert protein og komplekse kulhydrater som frugt, grøntsager og fuldkorn og watch portionsstørrelser. På den anden side tvinge skære kalorier drastisk, kroppen ind i sult-mode, som forsinker stofskifte og faktisk får det til at lagre fedt mere effektivt senere, ifølge Harvard Women's Health Watch.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com