Virkningerne af sodavand på tænderne

06/01/2013 by admin

Virkningerne af sodavand på tænderne

Selv om mange folk nyde drikker sodavand, er de faktisk dårligt for sundhed og tænder. Sukkerholdig, kulsyreholdige drikkevarer væsentligt skade tandemaljen og kan føre til hulrum. Drikke sodavand bør ikke være en regelmæssig begivenhed, men bør være forbeholdt særlige godbidder engang imellem. Chancerne er, hvis du reducere dit indtag af kulsyreholdige drikkevarer i gang finder du dem for sød smag for at nyde. Der er et væld af problemer, der drikker sodavand kan forårsage dine tænder, så det er bedst at begrænse den mængde du drikker i din kost.

Farvning

Sodavand kommer i en række smagsvarianter som kalk, kirsebær og orange, og de lyse farver gøre ofte dem tiltrækkende for børn. De farve tilsætningsstoffer, der kan findes i mange drinks, forårsage tænder at plette over tid. Børste dine tænder for tæt efter forbrug vil ikke hjælpe på problemet, som børstning tilskynder syre i blødgjort emalje. Den bedste måde at undgå farvede tænder gennem læskedrik forbrug er at skære sodavand fra din kost.

Svage emalje

Selv om mange mennesker bekymre sig om konsekvenserne af for meget sukker, forbruges i deres kost af sodavand, er indvirkning på tandemaljen ofte overset. Over tid, vil forbrugende sodavand resultere i et tab af tandemaljen. Forskning af Academy of almen tandpleje (AGD) fandt, at "drikke nogen form for læskedrik hurts tænder på grund af citronsyre og/eller fosforsyre i drikkevarerne." Det er den høj surhedsgrad i læskedrikke, der medfører et tab af emalje. Svækket tand emalje ikke kun fører til hulrum men gør du også udsat for tand følsomhed, forårsager smerte når spise og drikke fødevarer, der er varmt eller koldt.

Hulrum

Sodavand er en af de førende kosten bidragydere af huller i tænderne ifølge Colgate. Syre og sure sukker spise løs på tænder forårsager hulrum. Især hvis du drikker sodavand sent om aftenen før sengetid, sukker vil klamre sig til tænderne længere forårsager mere skade. AGD fundet at coladrikke erosive magt er 10 gange af frugtsaft. Når bakterier i munden interagerer med sukker fra sodavand, og du ikke børste ordentligt derefter hulrum vil danne. Færre sodavand og bedre mundhygiejne vil uden tvivl resultere i par hulrum og bedre mundhygiejne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com