Hvorfor er helvedesild ensidige?

08/13/2013 by admin

Helvedesild forårsager et udslæt og smerter langs stien til den nerve, hvor en virus er blevet aktiv. Påvirkede nerver er forbundet med den ene side af kroppen eller den anden, at gøre betingelsen ensidige eller ensidig.

Årsag

Et udbrud af helvedesild er et resultat af infektion med varicella - zoster-virus (VZV), den virus, der forårsager skoldkopper. Efter genopretning fra skoldkopper bliver virus hvilende i en nervecelle.

Funktioner

Helvedesild generelt påvirker en nerve et sted på torso, selv om ansigtet og hovedet kan også være involveret, siger Mayo Clinic. Placeringen af smerte og udslæt afhænger den nerve placering.

Identifikation

En ensidig udslæt og smerter er en stærk indikation af at helvedesild er til stede og kan hjælpe en læge nemt nå frem til en diagnose af helvedesild, rapporterer Mayo Clinic.

Behandling

En person med en ensidig udslæt og smerter bør opsøge medicinsk behandling så hurtigt som muligt, opfordrer Mayo Clinic, fordi antivirale lægemidler, der anvendes til behandling af helvedesild er mest effektive inden for de første tre dage efter symptomerne begynder.

Overvejelser

En smertefuld udslæt, der ikke er begrænset til den ene side af kroppen kan ikke være forårsaget af helvedesild.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com