Sådan Stop selvstændige fordømmelse

11/08/2012 by admin

Selvstændige fordømmelse, manglende evne til at tilgive sig selv, skyldes ofte under fordømmelse af forældre eller pårørende. Selvstændige fordømmelse, som ofte opstår i forbindelse med lavt selvværd, venstre med uformindsket styrke kan udvikle sig til vrede, depression og endda selvmord. Evnen til at tilgive sig selv er ofte mere vanskeligt end tilgive andre og kan være en form for stolthed--den falske antagelse, at andre kan blive tilgivet, men sig ikke kan.

Symptomer på selvstændige fordømmelse omfatter, men er ikke begrænset til, depression, angst, nervøsitet, følelser af håbløshed og selvmord, defensiveness, angst og panikanfald.

Instruktioner

Kontrollerende selvstændige fordømmelse

• Identificere skyld-inducerende tanker og overbevisninger. Mærke nogen tanker, der har tendens til at forekomme. Lyt til din self-talk. Bemærk Hvis disse tanker er legitime skyld ("jeg skulle have råbte på hende som") eller falsk skyld ("hvis jeg ikke havde råbte på hende, hun ville ikke have smidt hunden. Det er min skyld hunden er ondt.")

• Tøddel ned tilbagevendende temaer som, "Jeg er dum", "Jeg er grim" eller "Jeg kan ikke gøre noget lige." Er det lyden som en kritisk forælder eller en kærlig ven? Du kan transporterer røst fordømmer forælder med dig længe efter forælderen er væk og erstatte det med dine egne kritiske stemme.

• Tale med dig selv på samme måde du ville en god ven. Giv dig selv nåde og tilgivelse. Sige ting som, "Nogen ville blive vred i situationen" eller "nogen kunne have lavet en fejl gerne, at."

• Erstat selvstændige fordømmelse med selvbekræftelse. Dette er ikke bare self-smiger men snarere erstatte løgne med sandheden. Fortæl dig sandheden om dig. Er du dybest set venlig, modig, ærlig, intelligent? Tale ord som, "Jeg lavede en fejl, men jeg er en slags og kærlig person" og "Jeg skulle ikke har løjet hende fordi jeg er en ærlig person," i stedet for noget lignende, "jeg skulle have løjet for hende. Hvad en hykler!"

• Gøre Notatkort med selvstændig bekræftelser om din iboende værd som menneske. Gentage dem for dig selv ofte. Lave kort, der beskæftiger sig med specifikke situationer som, "Jeg er værd at være respekteret" eller "Jeg er værdifuld nok til at være i relationer med omsorgsfulde mennesker."

Tips & advarsler

  • At lære at være venlige og tilgivende mod dig selv er en lang proces. Du vil ikke kunne ændre lyde overnight. Være tålmodig og art til dig selv som du lærer at fortælle fortaler for dig selv.
  • Vær forsigtig omkring kritiske eller fordømmende mennesker. Lær at sige ting som, "Tak for feedback, men jeg er ikke enig, jeg er en idiot." Det kan være svært på først at stå op for dig selv, men med øvelse kan du finde modet til at være der for dig. Find sikkert mennesker, der vil bekræfte dit værd og gentage ordene fra liv til dig.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com