Er phenylalanin dårligt for dig?

05/02/2011 by admin

Phenylalanin er en alpha essentiel aminosyre, hvilket betyder, at det skal tages gennem kosten at få nok. Det er forbundet med høj-protein fødevarer og er også fundet i soda (pop), hvor det er en del af den kemiske struktur af aspartam, et kunstigt sødestof. Mærkning på kost soda kan være forvirrende at den gennemsnitlige forbruger, da det indeholder advarslen: "Phenylketonurics: indeholder phenylalanin." Denne advarsel er for en bestemt type af forbrugeren, som har en arvelig tilstand, der kaldes fenylketonuri, som får kroppen til at være i stand til at bruge phenylalanin. Denne artikel vil hjælpe dig med at afgøre de risici og virkninger af phenylalanin.

Funktioner

Phenylalanin er en nødvendig næringsstof for den menneskelige krop, og det forekommer naturligt i høj-protein fødevarer; Det er også fundet i modermælk. Fordi phenylalanin findes i høj-protein fødevarer, er mennesker, der har fenylketonuri (PKU) sat på en lav-protein kost. Naturlige phenylalanin kaldes L-phenylalanin, og kunstigt syntetiserede phenylalanin er D-phenylalanin. En blanding af to kaldes DL-Phenylalanin.

Funktion

Phenylalanin bruges af den menneskelige krop i at lave proteiner, hjernen kemikalier og hormoner. Ifølge University of Maryland Medical Center, er brugen af phenylalanin gennemført ved at omdanne kemiske til tyrosin, som er en forløber for mange kemikalier. På grund af den brede række funktioner af fenylalanin, kan en mangel føre til symptomer som forvirring, sløvhed og depression.

Effekter

Phenylketonurics, folk, der har arvet en autosomal recessiv lidelse, der forårsager kroppen til at være i stand til at bruge phenylalanin, udvikle meget alvorlige hjerne problemer som følge af forbruget af phenylalanin. Phenylketonurics er i stand til at konvertere phenylalanin til tyrosin; i stedet, kemiske er, ifølge oplysninger fra University of Chicago, omdannet til phenylpyruvate, en oprustning af som kan føre til hjernen problemer op til og inklusive mental retardering. På grund af de alvorlige virkninger kan fenylketonuri have på dem ramt, alle nyfødte i USA er screenet for sygdommen.

Fordele

Naturlige phenylalanin bruges i en række produkter udråbt til deres sundhedsmæssige fordele. L-phenylalanin er et kendt smertestillende (smertestillende), mens D-phenylalanin har vist sig at have antidepressiv virkning; Dette gælder især for depression ramte, der har Parkinsons sygdom. En blanding af de to former for phenylalanin bruges til at behandle begge former for symptomer.

Misforståelser

Naturligt har forekommende phenylalanin vist sig at have nogen skadelige virkninger hos mennesker, der ikke lider af fenylketonuri. Men aspartam, som indeholder phenylalanin, har vist sig for at have en række skadelige sundhedsmæssige virkninger, herunder aspartam forgiftning og andre hjerne og neurologiske problemer. Det kan være farlige i mennesker, der ikke lider af fenylketonuri.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com