Tegn & symptomer på lungekræft hos kvinder

04/27/2011 by admin

Lungekræft er karakteriseret ved ud-af-kontrol cellevækst, der begynder i en eller begge lunger. Det er den anden mest almindelige kræftform hos kvinder (efter brystkræft). Ifølge American Cancer Society er der omkring 100.000 nye tilfælde af lungekræft hos kvinder hvert år. Denne sygdom er den hyppigste årsag til kræftdødsfald hos både mænd og kvinder.

Overvejelser

Symptomer på lungekræft varierer afhængigt af størrelsen af tumor, hvor kræften er placeret, og hvor det har spredt. Meget tidligt i sygdommen, du kan ikke have nogen symptomer, og det kan tage år før symptomerne vises.

Tidlige tegn og symptomer

Nogle tidlig lung cancer symptomer ligner andre almindelige sygdomme. Eksempler på disse symptomer er træthed, tab af appetit og vægttab. Tidlige tegn og symptomer omfatter en vedvarende hoste, smerter i ryg og skuldre, åndedrætsbesvær og hæshed af stemmen. Du kan have kronisk bronkitis eller pneumoni, eller du kan hoste blod op. Du kan mærke ændringer i farven på spyt.

Avancerede tegn og symptomer

Avancerede tegn og symptomer opstår, når kræft spreder sig til andre dele af kroppen. Lungekræft kan metastaserer til knoglerne, leveren eller hjernen. På dette tidspunkt, kan du udvikle hovedpine, svimmelhed eller anfald. Leveren kan blive forstørret, hvilket resulterer i gulsot. Knogler kan blive skørt og ofte bryde. Som sygdommen fortsætter med at sprede, flere af kroppens energi bruges, og du kan blive meget træt og svag. Du kan udvikle en feber eller har problemer med kognitive funktioner og hukommelse.

Rygning og lungekræft

Rygning er fortsat No. 1 risikofaktoren for at udvikle lungekræft. Din risiko for at udvikle lungekræft stiger med mængden du ryger og antallet af år du har røget. Ifølge Mayo Clinic har nuværende eller tidligere kvindelige rygere større risiko for at udvikle lungekræft end mænd, der ryger det samme beløb. Det er uklart, hvorfor dette er sandt. Ændringer i en ryger 's hoste er et muligt tegn på lungekræft og bør rapporteres til lægen.

Betydning

Ifølge American Cancer Society, flere mennesker dør af lungekræft end bryst, kolon og lymfeknuder kræft kombineret. Chancerne for en kvinde udvikler lungekræft i hendes levetid er omkring én ud af 16. Hvis du er bekymret for, du måske har nogle af tegnene og symptomer på lungekræft, se din læge.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com