Medicin til at stoppe med at ryge

03/01/2012 by admin

Der er mange grunde til at stoppe med at ryge. Motiver til at stoppe spænder fra øget risiko for sygdomme som kræft og lungebetændelse, til mere praktiske årsager såsom høje omkostninger og lugt. Beslutningen om at forlade sådan en grim vane er let. Afslutning, er imidlertid vanskeligt og mange mislykkes. Ved hjælp af en eller en kombination af flere af lægemidler til at hjælpe stop rygning øger en persons chancer for succes.

Nikotin substitutionsbehandling

Der findes flere typer af NRTs (nikotin udskiftning terapier). Disse lægemidler tillader rygere til at holde op ved langsomt at reducere niveauet af nikotin i blodet over en periode på uger snarere end kold tyrker. NRTs er tilgængelige over-the-counter og kommer i tandkød, sugetabletter, inhalatorer og time-release lapper. Selv om disse er let tilgængelige fra de fleste kiosker eller narkotika dele af et stormagasin er det stadig en god idé at tale med din læge før du starter en af NRT programmer.

Recepter

Der er flere kraftfulde receptpligtig medicin til at lette trang til nikotin. Disse arbejde ved at gribe ind med receptorer i hjernen, der berøres af nikotin. Din læge vil have til at ordinere disse lægemidler, fordi de er anti-depressiva, der også hjælper med at regulere humørsvingninger fælles for folk, der rygestop. Disse lægemidler omfatter: Zyban, Chantix, Wellbutrin, Clonidin og nortriptylin.

Farer og bivirkninger

Den største fare ved at bruge nikotin udskiftning behandlingsformer er, at brugeren vil erstatte erstatning for cigaretterne og faktisk aldrig bryde den onde cirkel af nikotinafhængighed af. Den mest almindelige bivirkning fra NRTs er kløe og udslæt, når ved hjælp af plaster. Brugere bør fjerne plasteret og stoppe med at bruge dem hvis de oplever disse symptomer. Alle NRTs kan medføre anfald af søvnløshed og i nogle tilfælde årsag mareridt. Andre mildere bivirkninger af NRTs omfatter kvalme, svimmelhed og lys hovedpine. Typiske narkotika bivirkninger kan forekomme ved brug af receptpligtig medicin og du bør rapportere alle forekomster til din læge.

Afhængighed

NRTs kan være så vanedannende som cigaretter selv. Mens de hjælpe med at forhindre sådanne sygdomme som lungesygdomme, fordi brugeren ikke trækker vejret i røg, leverer de stadig nikotin til hjernen. Nogle brugere opleve alvorlige abstinenssymptomer, når de stopper ved hjælp af NRTs. De mest almindelige forekomster af udbetalinger fra NRTs opstår, når brugere fortsætte med at bruge produktet uden for det foreskrevne tidsrum.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com