Hvordan til at identificere symptomer på Buergers sygdom

08/18/2012 by admin

Buergers sygdom er et mærkeligt navn til en blodsygdom, der forårsager en blokering af små og mellemstore arterier i hele kroppen. Kaldes også thromboangiitis obliterans, betingelsen er forårsaget af en betændelse i blodkarrene. I de fleste tilfælde, er arterierne i arme og ben plaget med denne betingelse, som typisk opleves af mænd i alderen 20-40, som også er storrygere. I de senere år dog er flere kvinder også bliver diagnosticeret med sygdommen, selvom de er oftest i deres 50 ' erne. Der er ingen særlige forebyggende foranstaltninger, der kan beskytte mod Buergers sygdom, er risici kendt for at øge for cigaretrygere eller gennem brugen af røgfri tobak. Lær at identificere symptomer på Buergers sygdom, for at modtage øjeblikkelig behandling og hjælpe med at forhindre komplikationer såsom blod skamplet dannelse, sår og i svære tilfælde endda amputation.

Instruktioner

• Være på vagt for fornemmelser af følelsesløshed i tæer, fingre, fødder, hænder, arme eller ben. Dette er ofte den første indikation af, at blod omløb eller flow er blevet kompromitteret eller afbrudt.

• Være opmærksom på at smerter i fod eller ben under normale daglige aktiviteter såsom vandreture eller under træning. Mens smerter kan mærkes i fingre, hænder eller arme, er det mest almindeligt forekommende i de nedre ekstremiteter på grund af utilstrækkelig blodgennemstrømning. Hvis venstre ubehandlet, vil smerten forværres som tilstanden forværres.

• Ur for tegn af Raynauds syndrom i hænderne, som får dem til at slå enten rød eller et blåligt skær når de udsættes for kulde. Dette symptom producerer farven ændre meget, som ville opstå, hvis du var udsat for en alvorlig forkølelse som sne, selv om du er indendørs.

• Se på ekstremiteterne og holde øje med eventuelle tegn på åbne sår eller sår, der er langsom til at helbrede. Disse sår kan forværre og blive smittet, hvilket kan føre til koldbrand hvis efterlades uden opsyn. Disse sår er mest almindeligt forekommende på fingre og tæer.

Tips & advarsler

  • Undgå rygning. Prøv at forblive aktive og leve en sund livsstil og søge råd hos en medicinsk sundhedspleje udbyder, hvis du oplever pludselige og uforklarlige symptomer.
  • Venstre ubehandlet, kan Buergers sygdom føre til åbne sår, koldbrand og mulig amputation af de berørte ekstremitet. Hvis du udvikle åbne sår på fingre eller tæer, der ikke heler ordentligt, ringe til din læge.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com