Adfærd problemer forbundet med sekventering underskud

08/08/2012 by admin

Adfærd problemer forbundet med sekventering underskud

Enhver aktion omfatter mange trin. For eksempel, hvis du fortælle dit barn til at få klædt, vil han sætte på sine underbukser, sin undertrøje, bukserne, sin T-shirt, sine sokker og sin sko. Når lært, gøre typisk udvikle børn dette automatisk og ubesværet uden tanke. Men nogle børn med sensorisk forarbejdning lidelse kan have svært med praxis, evnen til at effektivt planlægge, organisere og gennemføre en sekvens af ukendte handlinger. Barnet kan føle sig forvirret om hvad der skal sættes på første, undertrøje eller skjorte, den højre eller venstre sok, så at få klædt kan tage bevidst indsats, der gør barnet føler frustrerede, dumme, klodsede og uduelige. Denne udfordring kan påvirke adfærd.

Kontrollerende

For at føle kontrol over deres bevægelser, behøver børn med sekventering problemer struktur og et skridt ad gangen. Hvis de ikke får det, de vil føle sig frustrerede, negative og ængstelig, og deres adfærd kan blive stiv i et forsøg på at føle sig i kontrol. De kan også virke "manipulerende" som de kan forsøge at få andre mennesker til at udføre opgaver, der er vanskeligt for dem, såsom skrive deres historie eller rydde op i deres værelse.

Angst/frygt

Da simple ting tager indsats for børn med problemer, sekventering, føler de angst omkring nye eller nye situationer hvor de ikke føler sig i kontrol. Bange for at få ondt, de kan være bange for at gøre hvad der synes at være en automatisk færdighed, som fange og kaste en bold og senere køre bil. Disse børn kan også vise frygt når de sættes i visse stillinger, såsom at være hovedet eller når deres hoved er kastet tilbage.

Eksplosive

Simple opgaver, såsom holde en blyant og skrivning, kræver en større indsats for disse børn, så de kan få let forvirrede og frustrerede, forårsager dem til at trække eller eksplodere. Dette er især tilfældet, når voksne ikke forstår, at barnet har et problem og bebrejder barnet for at være sjusket, sent, ikke efterbehandling ikke fokusere, ikke prøver hårdt nok, opgiver alt for let og så videre, øge barnets frustration og vrede. Hjælpe dem til at føle mere i kontrol, så de kan have en nedsmeltning, når de står med uventede ændringer med struktur og forudsigelighed.

Typiske problemer

Hvordan kan du vide, hvis dit barn har sekventering problemer? Hun kan have svært ved hjælp af kniv og gaffel, hoppe, fange bolde, klappede, holde papir mens der skæres eller en kop mens hælde, at få klædt og laver lektier. Dit barn kan skifte hænder til at skrive eller tegne på forskellige sider af siden, og som skriftligt tager indsats, hun har sjusket håndskrift. Da sekventering problemer berører bilaterale integration, kan dit barn vise problemer med færdigheder kræver skiftevis lemmer bevægelser, såsom ridning en cykel, rulleskøjteløb, eller når du laver to-hånds færdigheder såsom knapper en skjorte.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com