Hvad er definitionen af kollagen fibre?

10/04/2012 by admin

Hvad er definitionen af kollagen fibre?

Kollagen fibre er bundter af individuelle kollagen fibriller. Fibriller er lange filamenter af kollagen. Kollagen er et protein i kroppen, som giver styrke, støtte og en lille mængde af elasticitet. Det er den mest rigelige protein i kroppen. Kollagen findes i sener, ledbånd, hud, nerver, knogler, muskler, blodkar og organer.

Egenskaber af kollagen

Kollagen er en særlig type af væv. Dens egenskaber gør det utroligt fleksibelt. Det kan bøjes uden at rive på grund af dens store trækstyrke. Styrken af kollagen gør det det perfekte stof til at holde knoglerne sammen og lægger muskler til knogler.

Fiber Arrangement

Kollagen fibre er fundet over hele kroppen, og de giver forskellige funktioner baseret på arrangement af fibre. Fibre arrangeret i et crisscrossing mønster danner en meshwork, der leverer support mod bevægelse af interne strukturer. Også, fibre er arrangeret i bundter af parallelle fibre til at danne tyk bands. Kollagen giver laterale elasticitet knappanel lidt ligeud bevægelse på grund af dens store trækstyrke.

Major kollagen steder

Mens kollagen er fundet over hele kroppen, er der et par steder, at det findes i overflod. I knogler, osteocytes--knogle celler--live i mellem kollagen fibre og udskiller et calcium-baserede stof. Denne substans forårsager kollagen til at hærde i knoglerne. Kollagen fibre er det primære materiale i sener (bundter af fibre, der lægger muskler til knogler) og ledbånd (bundter af fibre, der forbinder knogle til knogle). Bindevæv består primært af kollagen fibre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com