Hvad betyder LDL?

09/25/2011 by admin

Hvad betyder LDL?

LDL, også kendt som low-density lipoprotein, er en type af kolesterol i kroppen. Low-density lipoprotein indsamler i arterierne, hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde. LDL er også kendt som "dårlige kolesterol."

Betydning

Low-density lipoprotein ind i blodbanen, når en person spiser fødevarer, der er højt indhold af mættet fedt, herunder forarbejdede bagværk, fede udskæringer af kød og fødevarer, der indeholder transfedtsyrer, vegetabilsk olie og svinefedt.

Funktion

Der er to typer af kolesterol: low-density lipoprotein og high-density lipoprotein. High-density lipoprotein fjerner low-density lipoprotein, der har indsamlet i blodbanen og bringer det tilbage til leveren, så det kan bruges til at opbygge celler.

Identifikation

En læge kan afgøre, hvor meget LDL er til stede i blodet ved at administrere en kolesterol test. American Heart Association tyder på en læsning af mindre end 100 mg/dL er optimal.

Forebyggelse/løsning

Undgå fødevarer, der indeholder overskydende mættet fedt og transfedt, og øge dit indtag af HDL-kolesterol, der findes i hele korn som havregryn, laks og nordatlantisk hvid tun.

Ekspert indsigt

Ifølge American Heart Association, alder, høj blod pres, rygning og familie historie sammen med LDL og HDL kolesterolniveauer afgøre en persons risiko for hjertesygdomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com