Virkningerne af pantoprazol

04/21/2011 by admin

Pantoprazol natrium er en medicin anvendes til behandling af gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) og andre lidelser relateret til mavesyre. Pantoprazol er klassificeret som en protonpumpehæmmer (PPI), og er tilgængelig som mærke Protonix, fremstillet af Wyeth Pharmaceuticals, Inc. pantoprazol blokerer enzymet i maven væggen, der producerer syre.

Funktion

Halsbrand og GERD vasker mavesyre op i halsen fordi en muskel i slutningen af spiserøret ikke lukker ordentligt. At tage pantoprazol tillader enhver syre-forårsaget skaden i spiserøret til at helbrede. Desuden, mennesker med mave eller tarm sår drage fordel af at tage pantoprazol fordi faldt maven syre tillader disse sår til at helbrede. Medicinen er også til gavn for behandling af forhold, som forårsager for meget produktionen af mavesyre, såsom Zollinger-Ellison syndrom.

Formularer

Protonix findes i forsinket release tabletter og som en intravenøs (IV) løsning. Formen IV er beregnet til kortvarig behandling af 7 til 10 dage for folk, der ikke kan tage medicin mundtligt. Tabletterne bør ikke knuses eller tygges, fordi den forsinkede udgivelse giver medicin til at blive absorberet af tyndtarmen, som sikrer maksimal fordel.

Mest sandsynlige bivirkninger

Protonix bivirkninger er ualmindelige, og patienterne oplever typisk flere bivirkninger ved injicerbare løsningen. Gastrointestinale virkninger omfatte mavesmerter, bøvsen, forstoppelse eller diarré, gas, fordøjelsesbesvær, kvalme og opkastning. Andre mulige bivirkninger omfatter angst, tilbage eller ledsmerter, hoste, svimmelhed, træthed, hovedpine og søvnløshed.

Alvorlige bivirkninger

Mere alvorligt, men ualmindelige bivirkninger opfordring til lægehjælp, og en person oplever disse effekter kan muligvis ikke bruge pantoprazol. Disse omfatter bronkitis, forhøjede leverenzymer og højt blodsukker. Pancreatitis eller betændelse i bugspytkirtlen, også kan forekomme og kan blive kronisk. Pantoprazol kan nedsætte absorptionen af lægemidlet ketoconazol og øge absorptionen af lægemidlet digoxin.

Advarsel

Patienter, der tager pantoprazol har sjældent, oplevet en alvorlig allergisk reaktion forårsager en sviende udslæt og afskallende hud. En allergisk reaktion kan også forårsage åndedrætsbesvær og synke, eller ansigtet og halsen hævelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com