Former for rygkirurgi

03/22/2011 by admin

Næsten alle lider af rygsmerter på et tidspunkt i deres liv. Graden af rygsmerter kan variere fra mild til så smertefuldt at det invaliderende. National Institute of Health siger næsten 90 procent af ryglidende ikke vil kræve nogen form for behandling. Cirka 5 procent af befolkningen har kroniske og invaliderende rygproblemer. Rygkirurgi udføres normalt kun i disse svære tilfælde, når ikke-invasiv foranstaltninger har været forgæves.

Der bør overveje rygkirurgi?

Ifølge NIH, to grupper af mennesker har brug for kirurgi til at rette deres spinal problemer. Mennesker i en gruppe lider kroniske lændesmerter og iskias (smerter i benene), og de findes ofte have en diskusprolaps (bristet) disk, spinal stenose, spondylolistese, eller vertebrale frakturer med nerve inddragelse.

Det vigtigste spørgsmål for dem i anden gruppen er en tilstand kaldet discogenic lændesmerter (degenerative disc disease), tendens til at strejke som folk alder.

Diskectomy & Microdiscectomy

En diskectomy består af fjernelse af den Diskusprolaps del af en disk til at lette irritation og betændelse i en nerve. Denne type kirurgi indebærer normalt fuld eller delvis fjernelse af tilbage-delen af en ryghvirvel (lamina) at få adgang til den bristede disk.

Som med konventionel diskectomy, består en microdiscectomy af fjernelse af en diskusprolaps disk eller beskadigede delen af en disk gennem et snit i ryggen. Det adskiller sig fra en diskectomy, fordi indsnittet er betydeligt mindre og kirurgen skal bruge et forstørrelsesglas mikroskop til at finde disken gennem incisionen. Ud over at reducere smerter, kan microdiscetomy mindske væv forstyrrelser og efterlade et mindre kirurgisk ar.

Laminektomi

Under en laminektomi er knoglen overliggende rygmarvskanalen fjernet. Denne procedure forstørrer rygmarvskanalen og er foretaget for at afhjælpe nerve pres, der skyldes spinal stenose.

Når en laminektomi/diskectomy udføres, fjernes en del af lamina (en del af knoglen på bagsiden af ryghvirvler) sammen med en del af et ligament. En diskusprolaps disk er så taget gennem incisionen.

Fusion

Spinal fusion forbinder permanent to eller flere knogler i ryggen bruger bone podninger, skruer og stænger til at forhindre skred af nedsat ryghvirvler. Knogle bruges til podning kommer fra en anden del af kroppen, såsom bækken eller hofter. Det kan lette smerter ved at styrke en spinal fraktur.

Vertebroplasty

Under en vertebroplasty handling tilfører kirurgen knoglecement i komprimeret ryghvirvler, der kan være et resultat af traume eller osteoporose. Denne procedure kan hjælpe med at stabilisere frakturer og mindske smerter.

En lignende, men dyrere operation kaldet kyphoplasty indsætter en ballon-type enhed som et middel til at udvide komprimeret ryghvirvler før knoglecement sprøjtes.

Kunstige diske

Indopereret kunstige diske er forholdsvis nye enheder, der kan bruges som et alternativ til spinal fusion til smertefulde bevægelse mellem to ryghvirvler, der er forårsaget af en degenererede eller tilskadekomne disk.

Laserkirurgi

Laserkirurgi er undertiden bruges på patienter med diskusprolaps diske, der lider af nederste del af ryggen og smerter i benene. Kirurgen indsætter en nål i den disk, som sender en kort rush laser energi til at fordampe disc væv. Dette mindsker dens størrelse og letter trykket på nerverne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com