Medikamenter, der forårsager problemer med Teen skjoldbruskkirtlen

04/16/2011 by admin

Medikamenter, der forårsager problemer med Teen skjoldbruskkirtlen

En sund skjoldbruskkirtel er afgørende, især for teenagere, fordi det producerer de hormoner, der hjælper kontrol stofskifte og vækst. Skjoldbruskkirtlen frigiver hormoner i blodbanen, som bidrager til væksten af knogler og begyndelsen af puberteten, blandt andre funktioner. Sygdom i skjoldbruskkirtlen er hyppigere hos voksne end hos børn og teenagere. Men symptomerne og årsagerne er de samme. Skjoldbruskkirtlen er på den forreste del af halsen. Skjoldbruskkirtlen styrer vores metaboliske og kemisk proces, der påvirker hver orgel i vores kroppe. Overaktiv hormonniveauer kan forårsage en overaktiv skjoldbruskkirtel, kaldes hyperthyreoidisme. Når kirtlen er underaktiv, er det kaldet hypothyroidisme.

Lithium

Lithium er et lægemiddel anvendes til behandling af psykiske problemer, især bipolar lidelse og depression. Stoffet er en stemning stabilisator. Lithium kan påvirke thyroidea hormon syntese og sekretion.

Amiodaron

Amiodaron, også kendt som cordarone, anvendes til behandling af hjerteproblemer. Narkotika hjælper med at regulere rytmer af hjertet. Mens dette stof kan være nødvendige for nogle teenagere, kan det forårsage hypothyroidism på grund af sit høje niveau af jod.

Phenytoin og carbamazepin

Både phenytoin og carbamazepin er lægemidler, der anvendes til behandling af epilepsi, en tilstand, der forårsager anfald. Men dette stof kan reducere en teenagers thyroid niveauer.

Stråling

Kræftpatienter, der gennemgår strålebehandling kan mærke forandringer i deres skjoldbruskkirtel niveauer, undertiden forårsage hypothyroidism. Mens denne type af behandling kan være svært at undgå, er det bedst at have thyroid niveauer kontrolleres.

Kemoterapi medicin

Kemoterapi medicin bruges også til behandling af personer med kræft. Denne type medicin bruges også ofte kun når det er absolut nødvendigt. De kan dog også påvirke skjoldbruskkirtlen niveauer, forårsager hypothyroidisme. Disse medikamenter er sunitinib (Sutent) og imatinib (Gleevec).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com