Hvordan man kan forebygge osteoporose hos kvinder

11/27/2014 by admin

Osteoporose er en meget almindelig sygdom, der ofte påvirker postmenopausale kvinder, men det er aldrig for sent eller for tidligt for at tage skridt til at forhindre den. At foretage nogle enkle ændringer nu kan medvirke til at reducere din risiko for at udvikle knogleskørhed senere.

Instruktioner

• Bliv fortrolig med sygdommen. Osteoporose årsager knogler bliver svage og skrøbelige, hvilket fører til øget knoglebrud. Sygdommen skyldes ofte lave niveauer af calcium, fosfor og andre mineraler i dine knogler. Det kan gøre knogler så svag, at milde understreger, som bøjning over eller hoste, kan forårsage en smertefuld fraktur, som rapporteret af Mayo Clinic. Finde ud af, hvis du har en familie historie af osteoporose, da dette kan øge dine chancer for at udvikle det. Når du når overgangsalderen, være sikker på at få regelmæssig knogletæthed screeninger.

• Forøg dine calcium indtag. Ifølge Mayo Clinic er at få tilstrækkelige mængder af calcium meget vigtigt at reducere din risiko for knogleskørhed. Men beløbet skal du ændringer i hele din levetid. Calcium behov er størst i barndom, Ungdom, graviditet, amning og postmenopause. Som vi alder, vores kroppe bliver mindre effektive til at absorbere calcium, og medicin, som vi ofte har brug for når vi bliver ældre forstyrre vores calcium absorption. Præmenopausale kvinder (og postmenopausale kvinder, der bruger hormon terapi) bør forbruge mindst 1.000 mg calcium om dagen. Postmenopausale kvinder ikke ved hjælp af hormonbehandling eller nogen ældre end 65 behov 1.500 mg kalk dagligt. Mejeriprodukter er en stor kilde til calcium, men de er ikke den eneste måde at få dit anbefalede daglige tilførsel. Mandler, broccoli, kogt grønkål, dåse laks med knogler, havre, og sojaprodukter er også rige på calcium. Du kan også overveje at tage en daglig calciumtilskud.

• Øge din vitamin D indtag. Mayo Clinic rapporter, at D-vitamin er også vigtigt for at reducere din risiko for knogleskørhed. Dette næringsstof forbedrer knogle sundhed ved at hjælpe calcium absorption, samt forbedre muskelstyrke. Kvinder i alle aldre har brug for mellem 800 og 2.000 internationale enheder (IE) D-vitamin hver dag. Bruge omkring 30 minutter en dag i solen kan give en passende mængde D-vitamin, men det er også til stede i fede fisk som sardiner og tun samt æggeblommer. Mange calcium kosttilskud har tilføjet vitamin D.

• Motion regelmæssigt. Ifølge Mayo Clinic, motion kan hjælpe styrke knogler og langsom knogletab. Det er bedst at begynde at udøve regelmæssigt i en ung alder og fortsætte med at gøre det hele dit liv, men det vil gavne din knogler uanset hvor gammel du er. Styrke-træning øvelser opbygge muskler og knogler i dine arme og øverste rygsøjlen, og vægtbærende øvelser---såsom gåture, jogging og trappe-klatring---hjælpe styrke knoglerne i dine ben, hofter og nedre ryg.

• Mayo Clinic anbefaler også andre små ting du kan gøre for at forebygge knogleskørhed. Plante østrogener findes i soja fødevarer bidrage til at fastholde knogletæthed. Rygning øger knogletab, fordi det nedsætter mængden af østrogen en kvindes krop gør og reducerer absorptionen af calcium i tarmen. Kvinder bør også undgå overdreven alkohol (mere end to drinks om dagen), fordi det kan mindske knogledannelse og reducere kroppens evne til at optage kalk. Under og efter overgangsalderen, kan hormon terapi reducere din risiko for knogleskørhed.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com