Hormonniveauer kan påvirke din puls?

02/05/2011 by admin

Hormonniveauer kan påvirke din puls?

Hormoner er kemiske stoffer produceres i kroppen, der påvirker processer som stofskifte, vækst og udvikling. I nogle tilfælde kan aktionerne af hormoner udløser stigninger i hjertefrekvensen.

Thyreoideahormoner

I nogle individer, kan overproduktion af hormoner T3 og T4 i skjoldbruskkirtlen føre til en tilstand kaldet hyperthyroidisme, ifølge EndocrineWeb. Hurtig hjerterytme er et tegn på hyperthyreoidisme.

Adrenalin

University of Maryland Medical Center rapporter at adrenalin (adrenalin) – et hormon, der udskilles af binyrerne--kan øge hjertefrekvens ud over at styrke kraften af hjertet sammentrækninger.

Østrogen og Perimenopause

Under perimenopause (år fører op til overgangsalderen), kan falder i hormonet østrogen udløse stigninger i hjertet, ifølge Cleveland Clinic. Yderligere effekter af faldende østrogenniveau omfatter øget uregelmæssige og kraftige hjerterytme (palpitationer) og andre uregelmæssigheder, hjerterytme (arytmier).

Østrogen og overgangsalder

Cleveland Clinic bemærker, at østrogen afslår forbundet med overgangsalderen kan udløse hjertebanken samt arytmier og krampagtige brystsmerter.

Overvejelser

Symptomer på hyperthyreoidisme kan bygge så gradvist at de gå ubemærket indtil tilstanden er ganske udtalt, bemærker EndocrineWeb.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com