Virkningerne af kost & motion

02/21/2010 by admin

Virkningerne af kost & motion

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC), er den typiske amerikanske kost klassificeret af oversize portioner og usunde fødevarer. Derudover får mange amerikanere ikke den anbefalede mængde af fysisk aktivitet. Voksne 18-64 bør udøve ved moderat intensitet i mindst fem timer om ugen eller på en kraftig intensitet i to timer og 30 minutter om ugen. En stillesiddende livsstil og dårlige spisevaner kan føre til hjertesygdomme, diabetes, forhøjet blodtryk, slagtilfælde og kræft. Med kost og motion, krop og sind bliver sundere og chancerne for at udvikle kroniske sygdomme og andre betingelser er reduceret.

Sund vægt

Formanden Rådet om fysisk Fitness fastholder, at kombinationen af kost og motion er det indre mest magtfulde værktøj i at nå og opretholde en sund vægt. Vægttab og vægt vedligeholdelse kommer ned til kalorier indtages gennem kosten versus kalorier som motion. For at tabe sig, skal kroppen bruge flere kalorier end det forbruger. Gennem kost og motion, kan kroppen nå en sund vægt og reducere kropsfedt. I denne tilstand er der en nedsat risiko for at udvikle kroniske sygdomme og andre betingelser forbundet med at være overvægtige eller fede.

Hjertesundhed

Koronararteriesygdom er forårsaget af ophobning af fede indskud og kolesterol i arterierne at pumpe blod til hjertet. En høj-kalorie, fedtrig kost bidrager til denne oprustning. American Heart Association anbefaler at spise en kost baseret på fuldkorn, frugter, grøntsager, magert protein, der er lav i kalorier og høj i fiber, vitaminer og mineraler.

Motion har også en indvirkning på hjertesundhed. Ifølge University of Maryland Medical Center styrkes hjertet af motion lige som alle andre muskler i kroppen. Jo stærkere hjertet bliver, jo mere nemt det kan pumpe blodet og jo mere åbne og fleksible blodkarrene bliver.

Mental sundhed

Mayo Clinic har fundet, at motion lindrer depression og stress. Udøve udgivelser "feel good' kemikalier i hjernen, at reducere følelser af depression. Derudover motion giver en positiv afsætningsmulighed for håndtering og socialisering og hjælper folk få tillid, når de opnår deres mål eller når de føler sig bedre om deres udseende.

Mad har også indflydelse på mental sundhed. En 10-årig undersøgelse offentliggjort i 2010 viste, at kvinder, der spiste en kost høj i fedt og forarbejdede fødevarer var mere tilbøjelige til at føle depression og angst. Alzheimer's Association citerer også en langsigtet undersøgelse, der fandt fedme, højt kolesteroltal og højt blodtryk i midaldrende voksne øges chancerne for at udvikle demens senere i livet.

For at holde hjernen sundt, Alzheimer's Association anbefaler at spise fødevarer som mørke frugter og grøntsager, der har høje niveauer af antioxidanter, som fisk, er som er høje Omega-3 fedtsyrer. Dette næringsstof menes at hjælpe hjernen fungere mere effektivt.

Knogle sundhed

Fødevarer rige på calcium og vitamin D opbygge stærke knogler. Disse omfatter mælk, yoghurt, ost og fisk. Ligeledes, en diæt blottet for disse næringsstoffer kan forårsage knoglerne til at miste masse, fører til en øget risiko for knogleskørhed og knoglebrud. Næsten alle kroppens calcium findes i knoglerne. Når kroppen ikke får tilstrækkelige mængder gennem mad, tager det det fra knoglerne i stedet.

Ligesom muskler bliver knogler større og stærkere gennem motion. National osteoporose Foundation anbefaler regelmæssig vægtbærende øvelser til at hjælpe folk med at opbygge sunde knogler. Motion er især vigtigt for børn at hjælpe dem med at udvikle knogler til deres maksimale tæthed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com