Forebyggelse og forvaltning af aggressiv adfærd

01/22/2014 by admin

Aggressiv adfærd er defineret som overdreven verbalt misbrug eller fysisk voldshandlinger mod sig selv eller andre. Det kunne medføre forbandelse, trusler, kaste genstande og truende eller faktisk bruger våben mod en anden person, objektet eller dyr. I forhold til den almindelige befolkning, har dem med aggressiv adfærd træk en øget risiko for at blive voldelig. Underliggende årsager kan være relateret til alkoholmisbrug, stofmisbrug, psykiatriske lidelser, hjerneskader og endda en ustabil hjem. Behandling af aggressiv adfærd kan gøres i tre faser: øjeblikkelig behandling, en adfærdsmæssige tilgang at begrænse udbrud og langvarig behandling.

Akut management

Det første skridt i behandling af aggressiv adfærd er akut management, som fokuserer på straks beroligende patienten, ifølge Dr. Leslie Citrome af New York University Langone Medical Center. Hurtigt fat aggressiv adfærd vil hjælpe den patient relax og forhindre en langvarig episode. Lorazepam er et benzodiazepin medicin, der bruges til behandling af angst. Det har også vist sig effektiv i behandlingen af patienter med potentiale til at blive voldelig. Benzodiazepiner kan hjælpe med alkohol trække og en underliggende bipolar lidelse. Beroligende midler såsom haloperidol og droperidol bruges til at berolige patienten, så der kan foretages en yderligere medicinsk analyse.

Adfærdsmæssige tilgange

Ved vurderingen af en patient med aggressiv adfærd, bør klinikere altid fastholde øjenkontakt, taler sagte og bede patienten om, hvad det ville tage at slappe af dem. Talløs situationer kunne forværre personens humør, mangel på søvn, sult eller en tvist. At have mulighed for at udtrykke sine følelser kan nedtrappe hans udbrud og forhindre yderligere aggressive handling.

Langsigtet forvaltning

Når en patient er stabiliseret, indføres et langsigtet mål for at reducere hyppigheden og intensiteten af episoder. Patienter kan drage fordel af sikkerheden af en sikker, psykiatrisk enhed hvor medicinske fagfolk kan observere deres adfærd. Yderligere, vil denne indstilling forhindre patienten i at handle vold mod andre. Medicin, der har været en succes i behandling af aggression omfatter Atypiske antipsykotika og stemningsstabiliserende. Serotonin-specifikke reuptake hæmmere (SSRI) kan også være nyttigt. Undersøgelser har vist at clozapin, et atypisk antipsykotisk, hjælper med at reducere fjendtlighed. Det kan også minimere vrangforestilling tænkning og hallucinationer. Patienter, der behandles med stemning stabilisator valproat viser en reduktion i voldelige og ophidset adfærd. Lexapro og Paxil er velkendte SSRI-præparater anvendes til behandling af stress, angst og depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com