Hvordan virker kulstof filtre?

09/19/2016 by admin

Hvordan virker kulstof filtre?

Egenskaberne af kulstof

Kulstof er et af de ældste stoffer til vandfiltrering, mest fordi det er så let at gøre. Selv almindelige trækul kan anvendes for et filter. Dette er af to grunde. Først, carbon er et atom, der let obligationer med en bred vifte af andre stoffer. Med andre ord, er carbon "sticky", når det kommer til kemi. Den anden er at trækul er porøse og tendens til at have en stærkt udstenede overflade, at skabe et stort areal i en lille mængde af stoffet. Kombineret, disse elementer giver mulighed for en lille mængde af kulstof til at binde en stor mængde af urenheder ud af uanset vand kommer i kontakt med det.

Anvendelser af kulstof

Carbon kan ikke fjerne salte og mineraler fra vand. Det kan også fjerne faktiske mikroorganismer, såsom parasitter. Carbon kan fjerne organiske forbindelser, klor og sediment. Kulstof bruges både i vandfiltre og luftfiltre, selv om det ikke er så effektiv som et luftfilter.

Carbon Filter Design

En typisk vandfilter bruger hvad der kaldes aktivt kul. Det betyder, at hvad der er normalt fælles trækul har været jorden eller makuleret i flager eller pulver, for at øge det samlede overfladeareal udsat for vand. Filter design er meget simpel. Mængden vand komme ind i filteret styres hen til limitere hastigheden, som vandet passerer over aktivt kul, for at maksimere sin eksponering. I både vandhane og kande filter design gøres dette blot ved hjælp af smalle slidser eller huller, der kun indrømmer højst små vand. I en kande-baseret filter trækker tyngdekraften vand gennem filteret. I et tryk-baseret filter skubber vand pres det gennem. Når vandet passerer gennem filteret, gør carbon sit arbejde, forlader rent vand til at sive gennem bunden.

Gamle filtre

Når aktivt kul bliver mættet, det er ikke længere brugbart som et filter og faktisk tendens til at gøre vand mere beskidt af lejlighedsvis frigive agglomererede urenheder tilbage i vandet flyder over den. Vandfiltre har normalt anbefalet grænser baseret på enten tid i brug eller mængden af vand gennem filteret. Disse grænser er normalt stærkt på den konservative side af sikkerhed, således at forbrugeren vil købe flere filtre, så de kan være bøjet lidt, men bør ikke ignoreres fuldstændigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com