Etiske spørgsmål i diagnostisk radiografi

10/03/2013 by admin

Etiske spørgsmål i diagnostisk radiografi

Diagnostiske radiografi indebærer radioaktive stoffer, der anvendes i behandling og diagnose af sygdomme. Diagnose kan kræve røntgenstråler, som er ioniseret stråling. Diagnostiske radiografi også omfatter ultralyd og magnetisk resonans imaging (MR), som beskæftiger lydbølger og magneter, henholdsvis for at identificere problemer og abnormiteter. Det omfatter brug edb-tomografi (CT) scanninger, også for hvilke X-ray teknologi producerer computer-forstærket billeder. Læger som bruger diagnostiske radiografi for deres patienter oplever flere etiske problemer.

Informeret samtykke

Før hver procedure, skal en læge modtage samtykke under proceduren fra patienten. Det formodes, at samtykke lægen modtager bliver underrettet, at patienten ved hvad vil ske, hvordan det fungerer, og den procedure risici. Læger, dog må ikke enig om de procedurer, der skal bruges på patienter og kan ikke levere nødvendige prøvninger. Patienter kan ikke forstå den tid, der kræves for at fuldføre en test eller procedure. Også, patienter kan undgå besværlige procedurer.

Hjernen død

Diagnosen af hjerne død kræver diagnose ved hjælp af imaging udstyr. På grund af de begrænsede mængder af sådanne maskiner og antallet af patienter, der har brug for procedurerne, kan læger forsinke diagnose af vegetative patienter, så maskinen kan anvendes for andre patienter. Problemet er i prioritet, om vegetativ patienten og hans familie har prioritet eller stadig mobile og klar patienten venter en diagnose har prioritet. Læger skal træffe et valg, fordi én imaging udstyr scanning kan bestemme en patientens overlevelse, mens en anden kan bestemme, at en patient er hjerne døde, som kan frigøre hospital ressourcer for en tredje patient modtager behandling.

Omkostninger

Cost-bevidste patienter undgå dyre radiografi tjenester, selv når proceduren kan hjælpe med diagnosticering af et problem. Nogle læger er villig til at bedrage patienter for at få dem til at have specifikke procedurer eller tests. Også, nogle læger kan skrue ned kostbare procedurer, fordi maskiner og diagnostiker behov for dem er begrænset. En læge vil måske ikke en patient til at besøge en konkurrerende hospital, også, og så hun kan ikke tilbyde specifikke radiografi procedurer der kun det giver.

Børn

Læger har til at bestemme, i hvilken alder børn kan give eget samtykke til en radiografi procedure eller test. Personer, der er borderline modne og fængslede mindreårige oprette særlige etiske spørgsmål. For fanger, skal en læge afgøre, hvorvidt statens ønsker underkende patientens rettigheder. Også, diagnostiske røntgenfotografering kan bruges til at diagnosticere børnemishandling, abort og aborter, og lægerne skal afgøre, hvornår det er hensigtsmæssigt at diagnosticere disse spørgsmål.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com