Virkningerne af hoste medicin misbrug

08/29/2013 by admin

Dextromethorphan (DXM) hoste sirup er en af de mest almindeligt misbrugte håndkøbsmedicin i USA, især blandt unge. Hoste medicin misbrug indebærer at tage meget mere end den foreslåede dosis til at opleve effekterne af DXM forgiftning. Dette kan have en række skadelige virkninger på både kort og lang sigt.

Dextromethorphan (DXM)

Dextromethorphan (DXM) er den aktive ingrediens i over-the-counter hoste medicin som Robitussin eller NyQuil. Det er et hostestillende eller hoste suppressant, og bruges i moderne hoste sirup på grund af sin relativt lav forekomst af bivirkninger, når taget i den rette dosis. Det erstattet Kodein fosfat, et opiat derivat med potentiale for afhængighed. DXM var tilgængelige over-the-counter i 60's og 70's som Romilar, men blev trukket fra hylderne grund til misbrug. Til sidst blev DXM ingrediens i moderne hostesaft.

Effekter

I dens anbefalede dosis undertrykker DXM hoste på grund af respiratorisk sygdom eller miljømæssige irritation uden at forårsage interferens med det centrale nervesystem. Men ved høje "fritids" doser, DXM fungerer som en dissociative, svarer i realiteten til animalsk beroligende ketamin. En dissociative blokke signaler i hjernen, som sætter brugeren i en drøm-lignende "kroppen" tilstand, og kan også forårsage hallucinationer. Dissociative narkotika kan også trykkes det centrale nervesystem, forårsager en potentielt dødelig reaktion med centralnervesystemet depressiva (alkohol, anti-angst medicin, smertestillende medicin, sovepiller).

Farerne ved misbrug

Misbrug af DXM er farligt, særligt hvis det produkt, der indeholder DXM er en multi symptom stof indeholder flere aktive ingredienser. Et eksempel er NyQuil, som indeholder acetaminophen, den aktive ingrediens i Tylenol. Tager nok af sådan et produkt til at fremkalde DXM dissociative virkninger kan forårsage en potentielt dødelig overdosis af acetaminophen eller lignende smertestillende. Også, som nævnt før, en kombination af høje doser af DXM med alkohol eller andre beroligende midler kan resultere i en faretruende bremset puls, og at tage DXM med amfetamin eller kokain kan resultere i en faretruende Accelereret puls.

Langsigtede virkninger

DXM kan være vanedannende hvis misbruges ofte. Lang sigt brugere har også rapporteret spørgsmål lige fra vandladningsproblemer vanskeligheder som kortsigtede hukommelsestab og mental forvirring og koncentrationsbesvær. Leverskader kan også skyldes lang tids brug.

Behandling

Øjeblikkelig seponering af alle DXM brug anbefales for casual brugere. Hvis du eller nogen du kender har en afhængighed af DXM, er et rehabiliteringsprogram den bedste løsning. Bare fordi DXM er betyder teknisk set en juridisk stof ikke at det ikke er farligt og potentielt vanedannende. En DXM problem er ikke anderledes fra nogen andre narkotikaproblemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com