Hvilke allergener har mennesker bære rundt?

12/06/2013 by admin

Hvilke allergener har mennesker bære rundt?

Fælles allergener omfatter Dyreskæl, pollen, visse fødevarer og støvpartikler. Desværre de fleste af disse ting er ikke synlige for det blotte øje, og det kan være meget svært at vide, hvorvidt disse allergener er fast til tøj, hår eller endda på huden. Allergener kan genere de mennesker, der bærer dem, og de kan endda påvirke andre omkring dem, der er allergiske over for disse stoffer.

Skæl

Fælles danders, der påvirker mennesker med allergi er kat og hund skæl. Skæl er faktiske flager af hud, der kommer fra dyr når de ryste eller ridse sig selv. Det kan overføre til en person, når de pet eller spille med et dyr, og håndvask vil ikke fjerne nogen skæl partikler, der gjorde deres vej til tøj eller endda i en persons hår. Kun en grundig brusebad er en kur for at fjerne skæl helt.

Pollen

I varmt vejr måneder er mange mennesker følsomme over for udendørs pollen. Disse pollen kan findes på træer, blomster, planter, græs og ukrudt. Disse allergener kan overføres til en person, der ikke har engang rørt noget udendørs. Vinden er nok nemt overføre pollen til mennesker og de kan være dækket fra hoved til tå med pollen efter blot et par korte minutter udenfor. Én gang inde i det er vigtigt at bruser fra top til tå til at fjerne pollen eller de yderligere kan overføres til møbler inde i hjemmet.

Fødevarer

Folk, der har fødevareallergi har en reaktion, når de spiser den mad, der generer dem, men folk, der har nok svær allergi kan få reaktioner fra andre, der bærer allergenet rundt på dem. Alvorlige allergiske reaktioner kan forekomme, når en person, der er allergiske over for maden kommer i kontakt med en person, der har lige spist denne mad selv om produktet er ikke længere i rummet. Allergen kan overføres fra rester på huden eller endda rester i personens mund, hvis han ikke grundigt børste sine tænder efter at have spist.

Støv

Støv er en fælles allergen, der kan findes i hjemmet eller på kontoret, selv om de har været for nylig renset. Bare gnide op mod en støvede overflade kan overføre allergenet til tøj. Slapper af på sofaen eller gulvet kan forårsage støv skal overføres til hår, hud og tøj. Selv hvis dit hus er ren, er det vigtigt at bruser dagligt at fjerne enhver støvpartikler, der har hobet sig op på dig hele dagen. Dette vil minimere overførslen af støv til møbler i dit hjem eller i din seng med dig om natten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com