Hvad er åreforkalkning?

06/13/2014 by admin

Hvad er åreforkalkning?

Åreforkalkning er en sygdom, hvor det arterielle væv degenererer til det punkt, hvor det bliver hærdet. Hærdning af arteriel væv kan forekomme på grund af en række faktorer, herunder dårlig kost, rygning, brug af ulovlig narkotika og misbrug af alkohol. Åreforkalkning fører ofte til andre kredsløbssygdomme nedbrud som slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesygdomme. Åreforkalkning er en uhelbredelig tilstand, som ikke kan løses ved medicin eller kirurgi. De bedste forebyggelse metoder til at undgå at udvikle hærdede arterier er en sund kost, motion, lav alkoholindtag, ikke ryge og ikke bruger ulovlige stoffer.

Indledende udvikling

Den indledende udvikling af hærdede arterier starter i den cellulære foring af arterierne. I de tidligste stadier udvikle små striber af gule fedt i blodårerne. Dette er forårsaget af deponering af fedt i væggene i arterierne. Striber af fedt vil ikke forårsage nogen symptomer på åreforkalkning er umiddelbart indlysende. Over tid, vil det gule fedt blive omdannet til plak, som vil hindre flow af blod gennem arterierne.

Hvordan arteriel Plaque former

Den plak, der danner i arterierne er forårsaget af ophobning af lav densitet lipoprotein (LDL) langs foring af arterierne. LDL er en form for kolesterol. Når for meget LDL er til stede i blodbanen, indsamler det i arterievæggen. Over tid bliver LDL til en skum i arterievæggen. Andre celler er derefter tiltrukket til skum oprustning og dette fremskynder akkumulering af flere LDL i arterievæggen. I nogle tilfælde vil plaque i en af arterierne brække af og rejse til arterier i andre dele af kroppen.

Hvorfor nogle mennesker udvikler hærdede arterier

De eneste faktorer, en person har kontrol over i udviklingen af arteriel hærdning er forhøjet blodtryk, rygning, sukkersyge, højt kolesteroltal og mangel på motion. En sund kost kan også støtte i reduktion af arteriel hærdning.

I mange tilfælde er udvikling af arteriel hærdning arvelig. Dette kan være forårsaget af en familie historie af sygdomme relateret til metaboliske af kolesterol. Statistisk, har mænd en øget chance over kvinder for at udvikle hærdede arterier.

Problemer, hærdede arterier kan forårsage

Det mest almindelige problem, hærdede arterier årsager er dannelsen af aneurismer forårsaget af ophobning af plak langs arteriel vægge. Aneurismer er farlige, fordi de kan briste og forårsage indre blødninger. Derudover kan de forårsage blodpropper til at danne. Disse blod blodpropper medfører enten fuldføre blokeringen eller bryde ind i små blodpropper i blodet, der derefter indsamler i mindre arterier i kroppen. Denne proces kaldes embolisering. Afhængigt af, hvor formen blodpropper, de kan forårsage skader på hjertet, nyrer, lever og hjerne.

Behandling af hærdede arterier

Hærdede arterier kan ikke helbredes, men de kan blive behandlet. I nogle tilfælde, kan nogle af blokering i arterierne fjernes med kirurgi. Dog kan ikke skader på vægge af arterierne, der indeholder plaque formulering vendes.

Den mest kendte kirurgi for fjernelse af plaque kaldes en ballonudvidelse. Ballonudvidelse søger at omdirigere blodgennemstrømning omkring de blokerede arterier, så den samlede blodgennemstrømning kan forbedres.

Hvis medicin bruges inden fremkomsten af ekstreme tilfælde af arteriel blokering, nedsættes muligheden for fuldstændig blokering. Arteriel blokering, der er til stede før behandlingen ikke kan fjernes helt. Selv om blokeringen er fjernet, vil små mængder af plak fra blokeringen stadig være til stede i arterierne af kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com