Hvad betyder akse på psykolog evalueringer?

06/23/2013 by admin

Der er fem akser i DSM-IV multi aksial klassificering. Dette system hjælper en mental sundhedsprofessionel klarlægge en persons diagnose og bestemme behandling behov. Det er en måde at terapeuter organiserer kliniske oplysninger.

Akse jeg

Denne akse er, hvor klinikeren lister de kliniske lidelser såsom svær depression og skizofreni. Der kan være mere end en klinisk sygdom. Den første, opført bør være primære diagnose.

Akse II

En kliniker ville liste personlighedsforstyrrelser og mental retardering på denne akse.

Akse III

Nuværende generelle medicinske tilstande er opført på denne akse. Mange medicinske sygdomme påvirker en persons mentale helbred, så det er vigtigt, at disse er noteret på den kliniske vurdering.

Akse IV

Denne akse er for notering psykosociale og miljømæssige problemer, der kan påvirke personens diagnose eller behandling af mentale sundhedsproblemer. For eksempel kan en kliniker liste boliger eller økonomiske problemer her.

Akse V

Denne akse er den globale vurdering af funktion (GAF). En kliniker bemærker et nummer fra en skala, der er inddelt i 10 serier af funktion for at vise den klient plan af funktion. For eksempel, en 100 er kendt som superior funktion og en 70 er kendt som milde symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com