Langsigtede virkninger af søvnapnø

08/25/2012 by admin

Det er ikke sjovt at føle sig træt om dagen, især når listen af ting at få gjort er en mile lang. Men for mange, træthedsfølelse har intet at gøre med sene nattetimer TV; snarere, de er trætte på grund af en fælles søvnforstyrrelser kaldet søvn apnea, der opstår, når der er pauser i vejrtrækning under søvnen. Og selvom sovende bliver overrasket over manglen ilt og vågner op for at opretholde en normal vejrtrækning cyklus, dette mønster af uregelmæssig vejrtrækning fortsætter når søvn har overtaget igen. Denne mangel på søvn og ilt har langsigtede virkninger, der kan være meget alvorlige.

Højt blodtryk

Da kroppen kæmper for ilt, skyder dens CO2-niveauet i blodet. Dette vågner sovekabine et øjeblik, så at han kan begynde at ånde ordentligt igen. Da dette mønster gentager sig hele natten, er hjertet tvunget til at arbejde hårdere, således stigning i blodtrykket. I år, kan søvnapnø og den stress, det lægger på hjertet sammen med stigning i blodtrykket føre til alvorlig hjertesygdom eller endda hjertesvigt. Slagtilfælde bliver også en sundhedsrisiko, hvis blodtrykket bliver høj nok og går uopdaget.

Vægt spørgsmål

Mange mennesker, der kæmper med søvnapnø også en tendens til at være overvægtig. Undersøgelser har vist, at mange, der lider af søvnapnø var overvægtige til at begynde med og at vægten kan være en medvirkende faktor. Vægten kan imidlertid blive et problem efter søvnapnø har fundet sted. Kroppens stofskifte ændres, når det er i søvn og ilt frataget. Stofskiftet stopper fungerer korrekt, og mere arbejde er nødvendig for at brænde kalorier. Også folk, der føler træg tendens til at spise mere og motion mindre.

Depression

Et andet symptom på langsigtede virkninger af søvnapnø er skift i serotonin, som besidder en rolle i både sund søvn og humør. Når serotonin bliver skæv, så er vores naturlige tilstand af søvn og humør. Uden ordentlig balance af serotonin bliver depression en reel kamp for mange søvnapnø syge.

Uproduktive på daglige aktiviteter

Søvnapnø gør at holde op med daglige rutiner er meget vanskeligt. Manglen på søvn tager en vejafgift på arbejde og skole ydeevne. Det påvirker også sociale relationer, da der ikke er noget energi tilbage i slutningen af dagen for at tilbringe tid sammen med venner og kære.

Uheld udsat

Langsigtet søvnmangel kan forårsage nogen til at føle sig svag og klodset. Dette skyldes delvis, nervesystemet og hjernen er trætte. Forsinket reaktion spark i, og flere skader og ulykker opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com