Psoriasis hudbehandlinger

07/29/2010 by admin

Psoriasis er en hudlidelse, der forårsager kløende, skællende, rød, ujævn patches til at blive vist på huden. Det er en immunsystemet betingelse, der resulterer i huden vokser for hurtigt. Det er kronisk, almindeligt (påvirker omkring 2 procent af befolkningen) og ikke-smitsom. Det kan forekomme på nogen del af kroppen, især i nederste del af ryggen, knæ, albuer og hovedbund. Der er forskellige typer af psoriasis hudbehandlinger for at tage sig af denne hudlidelse.

Over-the-Counter behandlinger

Der er forskellige forskellige ikke-receptpligtige psoriasis hudbehandlinger derude, herunder fugtighedscreme som Vaseline, Aquaphor og Eucerin. Disse fugtighedscreme kan kontrollere tørhed og skalering og ofte kan endda hjælpe lindre kløe. Hydrocortison creme kan mindske psoriasis læsioner, mindske kløe og forbedre psoriasis i ansigtet. Kultjære produkter som shampoo, lotion, cremer, geler og salver, er nyttige til at lette psoriasis (især i kombination med topikale kortikosteroider). Salicylsyre fugtighedscreme har også psoriasis helbredende egenskaber, som de hjælpe med at fjerne skæl.

Orale behandlinger

Der er også forskellige orale behandlinger anvendes for at kurere psoriasis. De tre mest almindelige receptpligtig medicin til behandling psoriasis er cyclosporin (Neoral), Acitretin (Soriatane) og methotrexat. Den mest almindelige og populære brugt oral behandling for psoriasis er methotrexat.

Aktuelle behandlinger

De mest populære typer af psoriasis hud aktuelle behandlinger derude er Corticoid steroider, tjære, Tazaroten, og Anthralin. Tazorac, Valisone, Diprosone, Dithranol, Dovonex og Dovobet er blot nogle af mest almindeligt ordineret aktuelt hudbehandlinger til at slippe af psoriasis.

Lysbehandling

Psoriasis er meget lydhør over for laser, UVA og UVB lysbehandling. Hyppig eksponering for solen eller falsk kunstigt lys kan hjælpe psoriasis symptomer til gradvist falde. Udsættelse for ultraviolet B lys eksponering for stoffet Psoralen kombineret med ultraviolet lys og lasere, der fokuserer de positive effekter af lys på psoriasis læsioner er alle hjælpsomme lysbehandling muligheder for at mindske hudlidelse.

Biologiske lægemidler

Biologiske medicin fokuserer på immunsystemet respons, der fører til psoriasis symptomer på huden. Disse lægemidler er kendt for at have færre bivirkninger end traditionel systemisk terapi for psoriasis. Nogle af de biologiske lægemidler, der er godkendt af Food and Drug Administration (FDA) for psoriasis behandling er Humira, Enbrel, Amevive, Remicade og Raptiva.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com