Hvad betyder Antiretroviral?

03/24/2012 by admin

Antiretroviral medicin er en bestemt gruppe af antiviral medicin (medicin, der behandler viral betingelser) designet til at behandle retrovira, nemlig HIV. Der er mange forskellige antiretroviral medicin bruges til at styre HIV sygdom, og de er den eneste effektive behandling specifikke for HIV/AIDS.

Identifikation

Antiretroviral medicin bekæmpe HIV på mange forskellige stadier (afhængig af klasse af medicin), da det forsøger at inficere værtsceller (HIV inficerer hovedsageligt T-celler i immunsystemet) og replikere i dem.

Typer

Klasser af antiretrovirale lægemidler omfatter ifølge Mayo Clinic: nucleoside reverse transkriptase hæmmere, ikke-nucleoside reverse transkriptase hæmmere, nukleotid reverse transkriptase hæmmere, proteasehæmmere og nyere klasser integrase hæmmere, fusion inihibitors og chemokine Co receptor hæmmere. Hver af de sidste tre klasser har i øjeblikket kun ét stof.

Historie

Den første antiretroviral medicin til HIV/AIDS, AZT (azidothymidine), blev godkendt af Food and Drug Administration i 1987, ifølge Avert.org. Siden da har mange ekstra antiretroviral medicin udviklet og godkendt til brug.

Funktioner

HIV medicin er normalt samlet i en multi drug behandlingsplan kendt som HAART (highly active antiretroviral behandling), ifølge Avert.org.

Betydning

Antiretroviral medicin behandling kan, ifølge, Avert.org bremse progression af HIV-sygdom; men der er ingen kur mod HIV/AIDS.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com