Hvad er Augmentative kommunikationsenheder?

04/03/2012 by admin

Augmentative og alternativ kommunikation (AAC) enheder aktiverer mennesker med svær taleproblemer at supplere eksisterende tale eller erstatte nonfunctional tale. Særlige augmentative enheder, såsom kommunikation boards udnytter billeder og symboler, hjælpe folk udtrykke sig selv. Fordele ikke kun omfatter øget kommunikation, potentielt øge skole og job ydeevne, men også omfatter følelsesmæssig fordele gennem øgede sociale interaktioner, hvilket resulterer i følelser af selvværd.

Har brug for

AAC enheder anvendes af personer med svær kommunikation lidelser, der forringer deres evner til at tale. Ifølge den amerikanske tale-sprog-høring Association lider over 2 millioner amerikanere af sådanne nedskrivninger, herunder personer med cerebral parese, hjerneskader og autisme. Foreningen anbefaler at opnå faglige evaluering for at udvikle de mest gældende kommunikationssystem til at opfylde den enkeltes behov. Tale-sprog patologer, læger, psykologer og socialrådgivere er kvalificeret til at hjælpe folk vælge AAC enheder der falder ind under en af to primære kategorier, direkte valg og scanning.

Kategorier

En bruger opererer en direkte markering AAC enheden fungerer ved at pege på dets kontrol med en del af kroppen, såsom en finger eller tå, eller med en pegende instrument, såsom en stråle af lys, hoved-stick eller mund-stick. Mennesker med svære fysiske handicap fungere alternativt enheder ved hjælp af en parameter. Centralerne er tændt med kropsdele, pust af luft eller rynker af øjenbryn.

Scanning AAC bruger enheder lys passerer over kontrolmuligheder. Brugere aktivere kontakter for at stoppe lys, vælge en tilsvarende indstilling. Scanning kræver mindre fysisk dygtighed end direkte markering enheder men flere kognitive evner.

Beskrivelse

AAC enheder er bærbare og nogle gange drive svarende til tekstbehandlingsprogrammer. Sådanne enheder har to skærme, giver mulighed for kommunikation i naturlige, ansigt til ansigt positioner. Skærme er store og lyse, giver mulighed for nem betjening af både brugere og lyttere. Udvidede nøgler giver nem adgang for personer med problemer med motorisk kontrol eller synshandicap, og tastaturer kan blive arrangeret alfabetisk for personer, der ikke kan operere standard skrivemaskine layouts. Nogle enheder bruger billeder, snarere end alfabetet, til at hjælpe brugerne med at kommunikere. Bærbare enheder, AAC er lille og let for nemheds skyld.

Avanceret

AAC enheder er lavet for alle aldre og nogle modeller aktiverer fuld adgang til internettet, herunder e-mail og SMS-beskeder. Avancerede enheder giver mulighed for fjernbetjening af husholdningsapparater og manipulation af miljøkontrol indstillinger såsom air-conditioning og varme. En AAC enhed kan kræve ændringer som behovene hos dens bruger udvikler. Supplerende software-programmer er tilgængelige til at tilpasse hjælpemidler til individuelle behov. Montering systemer og power adapter konverteringsprogrammer til kørestole er tilgængelige, stigende praktiske, portabilitet og frihed for brugere så vidt muligt i dag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com