Bipolar spektrum Disorder

04/21/2012 by admin

Bipolar spektrum forstyrrelse er en term, der anvendes til at beskrive en gruppe af humør lidelser forårsaget af en dysfunktion i hjernen. Disse lidelser er opdelt i fire forskellige typer, og der diagnosticeres ved hjælp af en retningslinje, kaldet den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser (DSM). Selv om bipolar lidelse er en livslang tilstand med ingen kur, kan det blive styret med korrekt diagnose og behandling. Dog skal man først genkende tegn og søge hjælp.

Bipolar jeg

Bipolar jeg er defineret af enten maniske episoder eller en kombination af manio-depressive episoder, der holder i mindst syv dage. Det kan også være diagnosticeret, hvis mani symptomer er alvorlige nok til at kræve øjeblikkelig hospitalsindlæggelse for den person, der oplever dem. En person med denne lidelse har generelt episoder af depression, der holder i mindst to uger. Symptomer kan være usædvanlige optimisme, manglende evne til at koncentrere sig, impulsivitet og være vrangforestillinger.

Bipolar II

Den person, der er diagnosticeret med Bipolar II udstiller mønstre af depression, der interchange med hypomani (milde tilfælde af Mani) episoder. De oplever dog ikke noget egentligt mania eller manio-depressive episoder. Symptomer for denne type omfatter længere perioder af bekymring og angst, hyppig gråd, tanker om selvmord eller depression og alvorlige ændringer i spise eller sove vaner.

Bipolar lidelse ikke andetsteds specificeret

Nogle mennesker vise symptomer på bipolar lidelse, der ikke passer til kriterierne for Bipolar I eller II. Dette kan være fordi symptomerne ikke vare længe nok eller personen, der ikke har nok symptomer skal diagnosen Bipolar I eller II. Men de symptomer, de viser er naturligvis fra realm af deres normal opførsel. Dette er kendt som Bipolar lidelse ikke andetsteds specificeret. Disse symptomer kan omfatte en hurtig skift mellem maniske og depressive symptomer, der opfylder kriterierne, men ikke for den krævede tid. Disse mennesker kan også opleve episoder med hypomani, som ikke er tilstrækkelig hyppigt at have dem diagnosticeret med cyclothymic lidelse.

Cyclothymic sygdom

Cyclothymic lidelse anses for at være en mild form for Bipolar II med hypomani episoder, der veksler med mild depression i mindst to år. Mennesker med denne lidelse opfylder ikke kravene til de andre typer af bipolar lidelser, og humørsvingninger de oplever næsten falder inden for det normale spektrum af følelser. Symptomerne på denne lidelse er identisk med symptomerne på Bipolar I, men de er mindre alvorlig og sidste i kortere perioder.

Risikofaktorer

Der er ingen kendt årsag til bipolar lidelse, men der er visse risikofaktorer, der gør en person mere modtagelige for at udvikle det. Først er genetik. En person er fire til seks gange mere tilbøjelige til at udvikle bipolar lidelse, hvis en forælder eller søskende er blevet diagnosticeret med det. Kemiske ubalancer i hjernen er en anden risikofaktor; der er neurotransmittere hvis job er at regulere stemningen i hjernen. Hvis kemikalier i disse sendere er ude af balance, vil humør forordning være ude af balance så godt.

Behandling

Det meste af tiden, er bipolare patienter ordineret medicin som stemningsstabiliserende, anti-depressiva og anti-antipsykotika til at hjælpe dem med at forvalte deres lidelse. Derudover kan de deltage psykoterapi (samtaleterapi) som et middel til at støtte, uddannelse og vejledning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com